Orosz Nagydíj

Raikkönen: Soha nem adom fel!

Kimi Raikkönen elmondta, esze ágában sincs feladni a bajnoki címért folytatott küzdelmet, jóllehet újabb kiesésével tizenkilenc pontra nőtt lemaradása a bajnokság élén álló Lewis Hamiltonnal szemben, öt futammal a szezon vége előtt.

Kimi Raikkönen elmondta, esze ágában sincs feladni a bajnoki címért folytatott küzdelmet, jóllehet újabb kiesésével tizenkilenc pontra nőtt lemaradása a bajnokság élén álló Lewis Hamiltonnal szemben, öt futammal a szezon vége előtt.

A Ferrari finn versenyzője, aki az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, a győzelemért harcolt a hétvégén Belgiumban, ahol az utolsó előtti körben, az egyre intenzívebb esőben összetörte autóját és kiesett.

Raikkönen ismét hangsúlyozta, csakis a győzelem volt elfogadható számára Spában, ám a történtek ellenére sem adja fel a reményt, és mindent megtesz azért, hogy megvédje bajnoki címét.

“Természetesen nem olyan eredmény született, amire vágytunk Spában, de nagyon jó volt ismét a bajnoki címért harcolni” – mondta a finn versenyző. “Végre jól éreztem magam az autóban, és Spa az egyik legcsodálatosabb pálya Forma-1-es versenyre.”

“Csakis egy cél lebegett a szemem előtt, mikor Belgiumba érkeztem, ami nem más volt, mint a győzelem. Mindenképpen meg akartam nyerni a futamot, semmi más nem lett volna elég számomra, mert az magával vonta volna azt, hogy ellenfeleim tovább növelik előnyüket.”

“Nincs helye a magyarázkodásnak. A legjobb tudásomat nyújtottam, de ez nem volt elég. Néha történnek ilyen dolgok. Azonban nem aggódom a történtek miatt, és nem adom fel. A végéig fogok harcolni. A pontokat a szezon végén számolják össze, és addig még öt futam hátra van. A jelenlegi helyzetem nem ideális, de ahogy azt már többször elmondtam, nem egy olyan ember vagyok, aki egykönnyen feladja.”

Raikkönen úgy érzi, hogy a Ferrari versenyképes lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, ahol mindent megtesz majd annak érdekében, hogy győzelmet arasson csapata hazai rajongói előtt.

“Egy igen produktív tesztprogramot hajtottunk végre ezen a pályán még Spa előtt. Azt gondolom, hogy az F2008-as versenygépes lesz az olasz ringen, ám azt csak az időmérő után tudjuk megmondani, mindez elég lesz-e a sikerhez” – magyarázta a finn.

“Mindent megteszünk azért, hogy győzelmet arassunk a csapat és a rajongók számára. Ez a Ferrari hazai versenye, és fantasztikus lenne, ha megszerezhetném első győzelmem az Olasz Nagydíjon. Nincs mit vesztenem, éppen ezért mindent beleadok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS