Räikkönen: Sokat változott a Ferrari - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Sokat változott a Ferrari

HIRDETÉS

A Ferrari legutolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, a maranellói gárda rengeteget változott azóta, hogy újra csatlakozott az istállóhoz.


A Ferrari legutolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, a maranellói gárda rengeteget változott azóta, hogy újra csatlakozott az istállóhoz.

Räikkönen 2007-ben szerzett világbajnoki címet a Ferrarival, majd a 2009-es idény végén távozott a Forma-1-ből. A finn eztán visszatért a királykategóriába, majd a Lotus csapatától átszerződött egykori alakulatához, a Ferrarihoz.

Bár az elmúlt két idényben nem az ő szájíze szerint alakultak a dolgok, Räikkönen azt mondja, nagyon jól érzi magát a Ferrarinál.

„A csapat sokat változott, a dolgok menete is más” – mondta a finn.

„Nyilván az emberek egy része is lecserélődött, de attól még ez egy erős csapat, a légkör nagyon jó, és a 2015-ös eredmények is segítenek.”

„Nagyszerű csapat ez, és kiváló, ahogy az istálló tevékenykedik most. Jól végezzük a feladatunkat, és szerintem csapaton belül mindenki nagyra értékeli azt, hogy hová sikerült eljutnunk ilyen rövid idő alatt.”

„Mindannyian tudjuk, miért vagyunk itt – az élen akarunk lenni, bajnoki címekért és futamgyőzelmekért szeretnénk harcolni.”

„Igen, sokkal boldogabbak vagyunk, ha jól mennek a dolgok, de még nem tartunk ott, ahol a Ferrarinak tartania kell – jövőre viszont remélhetőleg már sikerül elérni ezt.”

A legutóbbi két futamon a Ferrari mindössze 15 pontot gyűjtött, Räikkönen azonban biztos benne, jó irányba haladnak.

Hirdetés

„Az elmúlt három futamon elég rossz eredményeket értünk el, de tudjuk, hogy állunk. Egyszerűen csak jobban kell végeznünk a dolgunkat, nem szabad hibáznunk. Nem hinném, hogy bármit is máshogy fogunk csinálni. Csapatként jó munkát végeztünk és jó irányba haladunk, úgyhogy nincs értelme változtatni a dolgokon.”

„A maximumot nyújtjuk majd, megpróbálunk a lehető legjobb helyeken végezni, és aztán minden energiánkat a téli felkészülésbe fektetjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!