Räikkönen: Sokat változott a Ferrari

A Ferrari legutolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, a maranellói gárda rengeteget változott azóta, hogy újra csatlakozott az istállóhoz.


A Ferrari legutolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, a maranellói gárda rengeteget változott azóta, hogy újra csatlakozott az istállóhoz.

Räikkönen 2007-ben szerzett világbajnoki címet a Ferrarival, majd a 2009-es idény végén távozott a Forma-1-ből. A finn eztán visszatért a királykategóriába, majd a Lotus csapatától átszerződött egykori alakulatához, a Ferrarihoz.

Hirdetés
 

Bár az elmúlt két idényben nem az ő szájíze szerint alakultak a dolgok, Räikkönen azt mondja, nagyon jól érzi magát a Ferrarinál.

„A csapat sokat változott, a dolgok menete is más” – mondta a finn.

„Nyilván az emberek egy része is lecserélődött, de attól még ez egy erős csapat, a légkör nagyon jó, és a 2015-ös eredmények is segítenek.”

„Nagyszerű csapat ez, és kiváló, ahogy az istálló tevékenykedik most. Jól végezzük a feladatunkat, és szerintem csapaton belül mindenki nagyra értékeli azt, hogy hová sikerült eljutnunk ilyen rövid idő alatt.”

„Mindannyian tudjuk, miért vagyunk itt – az élen akarunk lenni, bajnoki címekért és futamgyőzelmekért szeretnénk harcolni.”

„Igen, sokkal boldogabbak vagyunk, ha jól mennek a dolgok, de még nem tartunk ott, ahol a Ferrarinak tartania kell – jövőre viszont remélhetőleg már sikerül elérni ezt.”

A legutóbbi két futamon a Ferrari mindössze 15 pontot gyűjtött, Räikkönen azonban biztos benne, jó irányba haladnak.

„Az elmúlt három futamon elég rossz eredményeket értünk el, de tudjuk, hogy állunk. Egyszerűen csak jobban kell végeznünk a dolgunkat, nem szabad hibáznunk. Nem hinném, hogy bármit is máshogy fogunk csinálni. Csapatként jó munkát végeztünk és jó irányba haladunk, úgyhogy nincs értelme változtatni a dolgokon.”

„A maximumot nyújtjuk majd, megpróbálunk a lehető legjobb helyeken végezni, és aztán minden energiánkat a téli felkészülésbe fektetjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!