Räikkönen: Spa és Monza már a múlt

meet and greet with RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during 2019 Formula 1 FIA world championship, Italy Grand Prix, at Monza from september 5 to 9  - Photo Antonin Vincent / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője szeretne végre egy jó F1-es hétvégét teljesíteni, és bízik benne, hogy a Szingapúri Nagydíjon erre lesz lehetősége.

A finn pilótának az elmúlt időszakban nem volt szerencséje: a Belga Nagydíjon már a rajtot követően ütközött Max Verstappennel, az Olasz Nagydíj időmérő edzésén pedig autót tört, ezért a bokszutcából kellett rajtolnia – innen csak a 15. helyig tudott felzárkózni. 

„Spa és Monza nem feküdt nekem, de ez már csak történelem” – mondta Räikkönen a szingapúri versenyhétvégét megelőzően. „Mindenki a magas páratartalomról beszél Szingapúrban, és arról a tényről, hogy éjszaka dolgozunk. De végső soron ez is egy ugyanolyan versenyhétvége, mint a többi.”

„A cél ugyanaz: minden edzésen jó munkát kell végeznünk, hogy a rendkívül erős középmezőnyben elöl játszhassunk.”

A csapatfőnök, Frederic Vasseur elmondta, nem könnyű számukra a szingapúri munka, hiszen fizikailag is rendkívül megterhelő. A magas páratartalom mellett az is nehezíti a dolgukat, hogy európai idő szerint dolgoznak – azonban így szinte csak éjszaka vannak ébren. 

„A szingapúri versenyhétvége mindenkit a határokig húz. A páratartalom, a hőmérséklet és a furcsa munkaidő – kemény hétvége, de a csapat készen áll erre a kihívásra” – mondta Vasseur. 

„Megmutattuk, hogy mindenhol versenyképesek lehetünk, és nincs semmi, ami egy erős teljesítmény ellen beszélne, de jó munkát kell végeznünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!