Friss hírek

Räikkönen számított arra, hogy nehéz éve lesz

A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen bevallotta, számított arra, hogy nem lesz könnyű dolga 2014-ben, a Ferrari versenyzőjeként.


A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen bevallotta, számított arra, hogy nem lesz könnyű dolga 2014-ben, a Ferrari versenyzőjeként.

A finn pilóta a Lotustól tért vissza korábbi csapatához, az elmúlt idény azonban kiábrándítóan alakult számára.

Räikkönen 2001-es debütáló éve óta először nem tudott dobogóra állni egy idényen belül, ráadásul a bajnoki összetett tekintetében is elérte F1-es mélypontját – csak tizenkettedik lett.

„Nyilvánvalóan számítottam arra, hogy nehéz lesz az új csapattal, amiatt, ahogy a dolgok mentek” – mondta a korábbi világbajnok.

„Ha az autó nem fekszik neked – és én már voltam ilyen helyzetben a Ferrarinál –, akkor nem könnyű változtatni a dolgokon. Az év során nyilvánvaló terve volt a csapatnak arra vonatkozóan, hogy min kell javítanunk, hogy ott legyünk, ahol a Ferrarinak egyébként lennie kellene.”

„Úgy érzem, hogy minden területen nagy-nagy előrelépés várható. Sajnálatos, hogy ilyen évünk volt, hiszen sem nekem, sem a Ferrarinak, sem a csapat rajongóinak nem tett ez jót, de ez is része a játéknak.”

„Nem először fordult elő, hogy nehézségeim adódtak – viszont a jó dolgokra kell összpontosítani, és meg kell bizonyosodni arról, hogy még egyszer nem fogunk ennyire gyengén teljesíteni.”

A 35 éves versenyző hozzátette, az egy kicsit enyhít fájdalmán, hogy a Ferrari idén egyébként sem volt olyan helyzetben, hogy a bajnoki címért harcoljon – idei gyengélkedésének tehát nem volt olyan komoly jelentősége.

„Korábban is volt már nehéz idényem – nem számít, ez van. Amikor az ember nem a bajnoki címért harcol, akkor teljesen mindegy, egyszerűen csak nehéz volt a helyzet folyamatosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!