Raikkönen szerint a Ferrari készen áll a győzelemre - F1VILÁG.HU

Raikkönen szerint a Ferrari készen áll a győzelemre

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen úgy gondolja, csapata időmérő edzésen mutatott teljesítménye is bizonyítja, hogy a Ferrari megérett arra, hogy megszerezze a győzelmet a holnapi versenyen Monacóban.

Kimi Raikkönen úgy gondolja, csapata időmérő edzésen mutatott teljesítménye is bizonyítja, hogy a Ferrari megérett arra, hogy megszerezze a győzelmet a holnapi versenyen Monacóban.

Az olasz gárda 2001 óta először indulhat az élről Monacóban, jóllehet sokan még mindig a rivális McLaren istállót tartják a legesélyesebbnek a holnapi győzelemre.

Raikkönen, aki csapattársa mellől a második helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot, elmondta, csapata egyelőre még nem tudja, hogy az F2008-as mennyivel lett jobb elődjénél a szűk utcai ringen, ám a kvalifikáció bizonyította, sikerült előrelépést elérniük a hercegségben.

“Az igazat megvallva, fogalmunk sincs arról, hogy mit várjunk, mert a tavalyi év nagyon nehéz volt számunkra Monacóban” – mondta a finn pilóta az időmérőt követően. “Egy viszont biztos, sikerült előrelépést elérnünk, csak még abban nem vagyunk biztosak, hogy mennyit javultunk a tavalyi évhez képest.”

“Eddig úgy tűnik, jók vagyunk, és minden esélyünk megvan arra, hogy megnyerjük a holnapi futamot, ami mindenképpen pozitív dolog.”

Ami pedig saját teljesítményét illeti, a világbajnoki címvédő elmondta, bár elégedett volt utolsó gyorskörével, a St. Devote kanyarban túlságosan óvatos volt, így a kör hátralévő részében azon kellett munkálkodnia, hogy behozza kezdeti lemaradását.

“Az utolsó etap rendben volt, az első gyorskörömmel sem volt gond, és a második sem sikerült túl rosszul” – magyarázta Raikkönen. “Talán egy kicsit túlságosan óvatos voltam az első kanyarban, legalábbis az első gyorskörömhöz képest, így a későbbiekben mindent meg kellett tennem azért, hogy ezt a lemaradást behozzam, de mindez nem volt elég.”

Bár jó esélye van az esőnek a holnapi versenyen, a finn pilóta izgatottan várja a folytatást: “Minden bizonnyal nehéz körülmények között kerül megrendezésre a holnapi verseny, így nagy móka lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!