Räikkönen szerint a Mercedes talált valamit - F1VILÁG.HU

Räikkönen szerint a Mercedes talált valamit

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, a Mercedesnek sikerült találnia valamit, ennek köszönhető az elmúlt versenyeken látott kiváló forma.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, a Mercedesnek sikerült találnia valamit, ennek köszönhető az elmúlt versenyeken látott kiváló forma.

A múlt hétvégi Orosz Nagydíjon Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget, Lewis Hamilton vezetésével pedig a Mercedes vasárnap kettős győzelmet aratott, megelőzve a Ferrarikat.

Hamilton ezzel sorozatban harmadszor tudott nyerni, a Ferrarinak tehát össze kell kapnia magát, ha életben akarja tartani világbajnoki esélyeit az idény végéig.

Kimi Räikkönen, az olasz istálló legutóbbi világbajnoka azt mondja, minden területen fejlődniük kell, a Mercedes ugyanis talált valamit, aminek köszönhetően lépéselőnybe került.

„Az autóval kapcsolatban igazán jók voltak az érzéseim – főleg a kerékcsere után” – mondta Räikkönen a vasárnapi versennyel kapcsolatban, melyet a 4. helyen fejezett be.

„Viszont jobb tempóra lesz szükségünk. Nincs semmi, ami rossznak, vagy nehéznek érződik, egyszerűen csak gyorsabbnak kell lennünk egy körön – mindenhol.”

„Olyan gyorsak voltunk, amennyire csak tudtunk – de ők még gyorsabbak voltak. Hogy maximumon nyomták-e? Talán nem – éppen csak annyira, hogy maguk mögött tartsanak minket. Nem tudom – nyers tempó tekintetében le vagyunk maradva, de a futamon az autóm rendben volt. Egyszerűen gyorsabbnak kell lennünk mindenhol.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedesnek sikerült-e szintet lépnie, Räikkönen azt mondta: „Legalábbis az elmúlt pár versenyen, igen. Ki tudja, mit csináltak? Majd meglátjuk, hogy a következő futamokon ugyanez lesz-e, vagy sem. Remélhetőleg kicsit másképp alakul majd a történtek, mondjuk úgy, ahogy nem is olyan régen. De gyanítom, találtak valamit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!