Raikkönen szerint bajban van a Ferrari - F1VILÁG.HU

Raikkönen szerint bajban van a Ferrari

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy csapata számára nem lesz egyszerű a hétvégi Brazil Nagydíj, miután borzalmasan gyengén mentek a pénteki edzéseken, és nem sikerült megtalálniuk a helyes beállításokat.

Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy csapata számára nem lesz egyszerű a hétvégi Brazil Nagydíj, miután borzalmasan gyengén mentek a pénteki edzéseken, és nem sikerült megtalálniuk a helyes beállításokat.

A finn világbajnok, akit szép emlékek fűznek a brazil ringhez még 2007-ből, csak a 18. helyig jutott, míg csapattársa, Giancarlo Fisichella az utolsó pozícióban landolt a péntek délutáni szabadedzésen, ami nem sok jót vetít előre.

“Azt mondanám, hogy ez a péntek nem volt más, mint azok, amikhez az idei évben hozzászokhattunk, különösen az elmúlt versenyeken” – mondta Raikkönen.

“Mivel az eredmények nagyon szorosak, egy apró javítás is igen komoly különbséget eredményezhet, de kétség nem fér hozzá, hogy egy nagyon nehéz hétvége vár ránk.”

“A gumik szemcsésedtek, ami különösen a második szektorban érződött, de arra számítok, hogy amint több gumi kerül a burkolatra, javulni fog a helyzet, ahogy az elmúlt években.”

Fisichella számára rémálom volt a tegnapi második szabadedzés, ugyanis nem elég, hogy nem tudta felvenni a lépést a többiekkel, a tréning végét a garázsból kellett végignéznie, miután egy mechanikai probléma miatt, megállt az autója a boxutca kijáratánál.

“A tizennyolcadik és a huszadik helyen a második edzésen nem ad okot az örömre” – mondta. “Ennek tetejében már keményen dolgozunk 2010-re, ami miatt még nehezebben tudjuk megérteni, hogy hol állunk a többiekhez képest.”

“Nagyon küszködünk a második szektorban, ahol az aerodinamikai leszorító erő a legjobban számít, az a terület, amely nem az erőssége az F60-as modellnek” – folytatta az olasz versenyző, aki szerint csak úgy lesz esélyük bekerülni az időmérő utolsó etapjába, ha egyetlen hibát sem vétenek.

A Ferrari mindössze két ponttal vezet örök riválisa, a McLaren előtt a konstruktőrök versenyében, és a pénteki edzések után igencsak aggódhat, mert nem lesz könnyű megvédenie harmadik helyét a sokkal jobb formában lévő wokingiakkal szemben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!