Orosz Nagydíj

Räikkönen szerint is több előzés lesz más pályákon

154
Kimi Räikkönen, Ferrari, Melbourne 2017/AustralianGP

Honfitársához, Valtteri Bottashoz hasonlóan Kimi Räikkönen is azt mondja, hogy lesznek olyan helyszínek idén, ahol jóval több előzést látunk majd, mint az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A melbourne-i versenyen nem sok előzést láthatott a nagyközönség, Räikkönen szerint azonban ez főleg az ausztrál pálya karakterisztikájából adódik, nem feltétlenül kell az új technikai szabályok számlájára írni.

A finn versenyző kíváncsian várja, hogy a többi versenyhelyszínen mennyivel lesz több akció.

„Azt gondolom, a lekörözések könnyebbé váltak” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nyilván nagyobb a különbség egyes csapatok között, szóval ez segít ebben. Ha viszont a topcsapatokat nézzük egymás ellen, akkor elmondható, hogy az előzés soha nem lesz könnyű.”

„Még csak 1 versenyt teljesítettünk ezzel az autóval, és ez a pálya bizony messze van egy átlagos versenyhelyszíntől. Egyes pályákon könnyebb dolgunk lesz, míg más helyszíneken nehezebb – majd meglátjuk, hogy alakul a következő néhány verseny.”

„De sok múlik azon, mikor állnak ki kerékcserére a versenyzők, milyen állapotban vannak az abroncsaik, és milyen tempóval rendelkezik az autójuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS