Räikkönen szerint még idén elkaphatják a Mercedest

Kimi Räikkönen szerint csapata, a Ferrari képes lehet arra, hogy még az idei szezonban elkapja a Mercedest, noha a hétvégi Kínai Nagydíjon nem tudtak harcba szállni a német istállóval a győzelemért.


Kimi Räikkönen szerint csapata, a Ferrari képes lehet arra, hogy még az idei szezonban elkapja a Mercedest, noha a hétvégi Kínai Nagydíjon nem tudtak harcba szállni a német istállóval a győzelemért.

Lewis Hamilton vezetésével a Mercedes kettős győzelmet aratott Sanghajban, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen pedig a harmadik, illetve negyedik helyeken futottak be.

Bár Kínában bebizonyosodott, a Mercedes továbbra is a többiek előtt jár teljesítmény tekintetében, mindenképpen figyelemre méltó, hogy a Ferrarik az első két etapban jobbára tartani tudták a Mercedesek tempóját.

Amikor Kimi Räikkönent arról faggatták, véleménye szerint az olasz istálló képes lehet-e elkapni a Mercedest még idén, a finn így felelt: „Igen. Nem látom okát annak, miért ne történhetne meg.”

„Azt gondolom, már tavaly óra remek terveink vannak, rengeteget fejlődtünk, és nagyon sokat lépünk előre az idény során is. Mindenki fejlődik, és persze sok múlik azon, hogy mit csinálnak a többiek, de mi hiszünk abban az irányban, amit felvettünk, és hiszünk abban, amit csinálunk.”

„Szóval az eredmények jól mutatják, hogy a megfelelő irányba haladunk, de időre van szükség. Egy éjszaka alatt nem lehet csodát tenni.”

Räikkönen szerint a Sanghajban látottak azt mutatják, a különféle pályák hol egyik, hol másik autónak fekszenek, és nem pedig arról van szó, hogy a Ferrari malajziai győzelme egyszeri fellángolás volt.

„Ahogy Seb is bizonyította, képesek vagyunk a győzelemre, de persze ez sok mindentől függ. Van olyan pálya, ami fekszik egy adott csapatnak, de a következő helyszín már teljesen más történet lehet. Nekünk viszont készen kell állnunk. Ha valami történik a Mercedesekkel, vagy a körülmények változnak, le kell csapnunk.”

„Úgy érzem, a sebességünk megvan ehhez, szóval rendre megpróbálhatjuk legyőzni őket – legyen szó bármilyen körülményről vagy pályáról. De még egy kis időre van szükségünk.”

A hétvégi Bahreini Nagydíj kapcsán Räikkönen azt mondta, megpróbál javítani az edzéseken, illetve az időmérőkön nyújtandó teljesítményén, bevallása szerint ugyanis az elmúlt három versenyhétvégén nem volt csúcsformában.

„A tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani, megpróbálunk tiszta pénteket és szombatot teljesíteni. Nem hinném, hogy az erőviszonyok rengeteget változnak, de ki tudja? Új hétvége, új pálya – mi pedig a legjobbat nyújtjuk majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!