Friss hírek

Räikkönen szerint nem olyan rossz Vettel és a Ferrari viszonya, mint amilyennek tűnik

A korábbi Forma-1-es bajnok, Kimi Räikkönen szerint nem olyan rossz a viszony Sebastian Vettel és a Ferrari csapata között, mint ahogyan az kívülről tűnik. A finn biztos benne, nem fog kivételezni az olasz istálló idén Charles Leclerc-rel.

Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferrari csapatától, miután a maranellóiak úgy döntöttek, nem hosszabbítják meg lejáró szerződését. Ezt már májusban bejelentette a csapat, Vettel viszont a múlt hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben úgy nyilatkozott, derült égből villámcsapásként érte őt a Ferrari döntése, hiszen mindvégig azt kommunikálták felé, van akarat részükről is a folytatásra.

Mattia Binotto csapatfőnök később a koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetre fogta a döntést.

Nem kétséges, Sebastian Vettel és a Ferrari viszonya már közel sem olyan, mint annak idején, a helyzetet pedig csak súlyosbította, hogy a négyszeres világbajnok a szezon első versenyén újra nagyot hibázva csak 10. lett, miközben csapattársa, Leclerc a 2. helyet szerezte meg.

Kimi Räikkönen – aki 2015 és 2018 között volt Vettel csapattársa a Ferrarinál, és máig a Scuderia utolsó F1-es bajnoka – csütörtökön, Spielbergben azt mondta, szerinte nem romlott meg annyira a viszony Vettel és a csapat között, mint azt sokan gondolják.

„Hogy őszinte legyek, beszéltem vele múlt hétvégén, de csak futólag, amikor találkoztunk. Azt hiszem, a rajt előtt – de ez minden” – mondta az Alfa Romeo versenyzője.

„Nem tudom, mi folyik ott, nem is az én dolgom. Szerintem nem fair véleményezni, hogy valakivel rosszul bánnak-e, vagy sem, mert nem tudom, mi folyik ott valójában.”

„Kétlem, hogy olyan rossz a viszony, mint ahogyan azt az emberek leírják. Nyilván néha úgy alakul, hogy az ember elhagy egy csapatot, vagy úgy dönt, távozik. Majd meglátjuk, mit tartogat számára a jövő. Erről őt kellene megkérdezni.”

„Egy verseny után még nem sokat mondanék arról, hogy mennyire nehéz a helyzet. Az Alfa Romeónál sem volt egyszerű a dolog. Biztos vagyok abban, hogy sokkal erősebbek lehetnek annál, mint amit láttunk tőlük múlt hétvégén.”

Räikkönen a 2018-as év végén távozott a Ferraritól – ezt az Olasz Nagydíjon jelentették be. A finn helyét Charles Leclerc vette át. A korábbi bajnok azt mondja, nem volt része másmilyen bánásmódban azok után, hogy kiderült, távozik az istállótól.

„Nem, egyáltalán nem. Biztos vagyok abban, hogy ők is egyforma bánásmódban részesülnek. Az ő érdekük, hogy mindkét autóval a lehető legjobb eredményeket érjék el, szóval nem látom okát annak, hogy másképp bánjanak velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!