Raikkönen szerint nincs gyenge pontja a Ferrarinak

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari versenyképes lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon, ugyanis elmondása szerint csapata rengeteget fejlődött az elmúlt évekhez képest a lassú pályákon.

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari versenyképes lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon, ugyanis elmondása szerint csapata rengeteget fejlődött az elmúlt évekhez képest a lassú pályákon.

Az olasz gárda egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a rivális McLarennel a tavalyi évben a hercegségben, ahol a Ferrari 2001 óta nem tudott győzelmet aratni – akkor a hétszeres világelső Michael Schumacher állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Azonban a múlt héten megrendezett franciaországi tesztprogramon látottak alapján Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari maga mögött hagyta az elmúlt éveket, és ismét versenyképes lesz majd Monacóban.

Hirdetés
 

“A teszt remekül ment” – mondta Raikkönen, aki hét pontos előnnyel ál a bajnokság élén öt futamot követően. “Több új elemet kipróbáltunk, és javítottunk a beállításokon. Az autó a tavalyinál sokkal erősebb lett ezeken a típusú pályákon. Úgy gondolom, hogy a Ferrari rengeteget javított azokon a területeken, ahol gyengén muzsikált a tavalyi esztendőben.”

“Azt azonban nehéz lenne megmondani, hogy mi lesz a végén. A Ferrari erős lesz, de ott van a McLaren és a BMW. Monacóban sok furcsaság megtörténhet, ez lesz a legnyitottabb verseny az idei évben, ebben biztos vagyok.”

“Tavaly csak egy pontot szereztünk Monacóban, így nem voltam elégedett. Azonban az itt megszerzett egy pont kulcsfontosságúnak bizonyult számomra a végelszámolásnál” – magyarázta a finn pilóta, aki egy ponttal előzte meg riválisait a tavalyi bajnokságban.

A Ferrari versenyzője továbbá ismét felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos az első edzésnap, ugyanis egy jó kezdés mindent eldönthet.

“Törökországban már az első nap értékes időt vesztettünk egy technikai probléma miatt. Azonban bízom benne, hogy a hétvégén minden rendben lesz majd. Mivel nagyon szoros a mezőny, és az időmérő edzés mindennél fontosabb, kulcsfontosságú az első edzésnap” – magyarázta Kimi.

“Az előzés szinte lehetetlen, így az autót a lehető legmegfelelőbben kell beállítani. Jó érzés gyorskört teljesíteni Monacóban, azonban ehhez az élen kell autóznod. Az időmérő is nagyon fontos. Monacóban a szombati nap hatalmas szerepet kap. Mindig a pole pozícióra hajtok, mert innen indulva van a legnagyobb esélyed a győzelemre” – tette hozzá a Ferrari finn versenyzője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!