Räikkönen szerint Verstappen büntetést érdemelne

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, büntetést érdemelt volna agresszív védekezésért a Red Bull Racing ifjú versenyzője, Max Verstappen.


A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, büntetést érdemelt volna agresszív védekezésért a Red Bull Racing ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A két versenyző komoly csatát vívott egymással a vasárnapi Magyar Nagydíj utolsó harmadában, a küzdelem hevében pedig autóik össze is ütköztek.

Bár mindketten folytatni tudták, Räikkönen a leintést követően úgy nyilatkozott, kevesebbért is büntettek már meg versenyzőket, Verstappen ugyanis többször irányt váltott a féktávon, ellehetetlenítve ezzel az ő helyzetét.

„Nem az én dolgom eldönteni, hogy rendben volt-e ez így, vagy sem” – mondta Räikkönen, aki végül meg kellett, hogy elégedjen a 6. hellyel a Hungaroringen.

„Láttam már versenyzőket ennél kevesebbért is büntetést kapni. De nem én döntök erről. Csalódott vagyok, mert nem tudtam megelőzni őt, és nem tudtam befogni a többieket.”

„Az autó viszont remekül működött, a tempóm jó volt, de nyilván ezen a pályán nem túl könnyű előzni.”

Verstappen egyébként a futam után úgy nyilatkozott, egyáltalán nem érzi úgy, hogy sportszerűtlen lett volna a versenyen.

„Versenyzőként az ember mindig próbál kifogásokat keresni, vagy ilyesmi” – mondta a holland Räikkönen nyilatkozatára reagálva.

„De szerintem csak egyszer váltottam irányt, szóval számomra nem kérdéses a dolog. De az mindenképp jó, ha Kimi egy kicsit többet beszél. Én azt gondolom, sportszerűen vezettem, nem váltottam kétszer irányt. Furcsa volna, ha ezért megbüntetnének.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!