Räikkönen: Talán nem helyénvaló, hogy versenyzünk Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Talán nem helyénvaló, hogy versenyzünk Melbourne-ben

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy helyes dolog, ha megrendezik a hétvégi Ausztrál Nagydíjat.
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C39, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2020 from March 13 to 15, 2020 on the Albert Park Grand Prix Circuit, in Melbourne, Australia - Photo Florent Gooden / DPPI Will Buxton

Miközben a világban sorra törlik a sporteseményeket, a jelenlegi tervek szerint Melbourne-ben rajthoz áll a Forma-1 mezőnye. Mindez a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont is sokkolta, aki csütörtökön újságíróknak nyilatkozva beszélt minderről.

Ausztráliában Kimi Räikkönen is nyilatkozott az ügyben, szerinte „feltehetően nem helyes”, hogy erőltetik a versenyt.

„Ehhez nekünk semmi közünk, ez van. Nem tudom, hogy jó dolog-e, hogy itt vagyunk. Vélhetően nem” – mondta az Alfa Romeo versenyzője.

„De nem rajtunk múlik, nem a mi döntésünk. Azt hiszem, ha kizárólag a csapatok döntenének róla, akkor vélhetően nem lennénk most itt.”

Az Ausztrál Nagydíj szervezői a koronavírus-járvány miatt számos óvintézkedést vezettek be – a versenyzők például nem érintkezhetnek a rajongókkal, törölték az autogramosztást és a TV-s interjúkat is Melbourne-ben.

„Ez is része most ennek az egész helyzetnek” – mondta Räikkönen. „Én is próbálom minimalizálni a kockázatot – nemcsak rólunk szól ez, hanem a rajongókról is.”

„Hallottam, hogy a paddockban betegek lettek néhányan, de senki sem tudja, mi is a helyzet ezzel kapcsolatban. Majd meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!