Räikkönen: Talán nyomhattam volna keményebben is

A negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi Bahreini Nagydíjon a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.


A negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi Bahreini Nagydíjon a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” a pole pozíciót megszerző Lewis Hamiltontól jócskán lemaradt ugyan, Nico Rosberggel szembeni hátránya azonban alig több mint 1 tizedmásodperc volt a szombati kvalifikáción.

Räikkönen az időmérő után úgy nyilatkozott, egy kicsit talán konzervatív volt utolsó mért körében, ám ettől eltekintve nagy hibát nem követett el.

„A tapadás jobb volt, mint vártam. Hibát nem igazán követtem el” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Utólag belegondolva talán nyomhattam volna egy kicsit keményebben, de a köröm alapvetően jó volt, eltekintve attól, hogy az egyik kanyarban egy kicsit lecsúsztam az ideális ívről.”

A finn hozzátette, bízik abban, hogy a versenyen még közelebb kerülhetnek a Mercedesekhez.

„Hogy milyen erősek vagyunk, az majd holnap derül ki. Előrébb vagyunk, mint korábban, szóval egy jó rajtban reménykedem, és aztán majd tovább építkezhetünk.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy még le vagyunk maradva a Mercedesekhez képest. Több motorerőre és több leszorítóerőre van szükségünk. De ez egy olyan pálya, ahol a lemaradásunk nem olyan nagy. A versenyeken közelebb lehetünk a Mercedesekhez. Viszont el kell jutnunk odáig, hogy mindig és minden pályán nemcsak a Mercedes közelében, hanem az élen legyünk.”

Räikkönen igencsak elégedett lehet a ma elért eredménnyel, hiszen két év után először rajtolhat az első sorból. A korábbi világbajnok szerint ez nagy előnyökkel járhat holnap.

„Elölről rajtolni jóval könnyebb. Hátul bele lehet keveredni mindenbe, mint ahogy az meg is történt jó néhányszor. Szóval elégedett vagyok, de még boldogabb lennék, ha az első sorból rajtolhatnék.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!