Raikkönen tanácsot adott a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Raikkönen tanácsot adott a Ferrarinak

A Ferrari bajnoka, Kimi Raikkönen felszólította csapatát, hogy vesse alapos vizsgálat alá versenyautóját, hogy mielőbb megértse, miért voltak olyan lassúak a Német Nagydíjon, ahol csak a hatodik helyet sikerült megszereznie.

A Ferrari bajnoka, Kimi Raikkönen felszólította csapatát, hogy vesse alapos vizsgálat alá versenyautóját, hogy mielőbb megértse, miért voltak olyan lassúak a Német Nagydíjon, ahol csak a hatodik helyet sikerült megszereznie.

A finn versenyző csalódottságának adott hangot a hétvégi futamot követően, ahol egyszerűen képtelen volt megtalálni autója helyes beállításait és egyensúlyát.

Mivel egyelőre senki nem tudott magyarázatot adni a gyengélkedésre, Raikkönen úgy gondolja, hogy csak egy mélyreható, minden részletre kiterjedő vizsgálat hozhat eredményt, és csak így bizonyosodhatnak meg arról, hogy a jövőben nem fordul többé elő ilyen.

“Nyilvánvaló, hogy változott a helyzet. Hét ponttal vagyok lemaradva, ahogy Kanada előtt” – magyarázta Raikkönen. “Minden egyes részletet meg kell vizsgálnunk, és ki kell elemeznünk, hogy megtudjuk, mit rontottunk el a felkészülési programunk során a Német Nagydíj előtt. Meg kell találnunk az okát annak, miért voltunk olyan lassúak Hockenheimben, mert kell lennie valaminek, ami nem működött megfelelően.”

“Néha megtörténik az ilyen, mikor az ember intenzív fejlesztésekbe kezd. Mindezek ellenére magabiztos vagyok, mert egy olyan autónk van, amellyel hamarosan ismét visszatérhetünk győzelmi formánkhoz” – folytatta a finn pilóta.

“A helyzet igen komplikált, de semmi nincs veszve. Nyugodtnak kell maradnunk, és úgy kell reagálnunk, ahogy azt a legjobbnak gondoljuk. Továbbra is éhesek vagyunk a győzelemre. A tavalyi évben hat egymást követő verseny volt, amely nem hozott számomra különösebb sikert, és most hasonló a helyzet. Bízzunk benne, hogy a hetes lesz a szerencseszámom, és hamarosan ismét visszatérhetek az élre.”

Raikkönen azt is bevallotta, hogy a Német Nagydíj volt idei legnehezebb hétvégéje, és a mai napig nem tud magyarázatot adni gyenge szereplésére.

“A hétvége legjobb része a vége volt Németországban. Kétség nem fér hozzá, hogy ez volt számomra az idei év legnehezebb versenye. Borzalmas volt a péntek, még rosszabb a szombat, a vasárnapról nem is beszélve” – magyarázta a Ferrari versenyzője.

“Az egy héttel korábbi teszten teljesen rendben volt az autó, minden jónak tűnt Hockenheimben. A versenyen viszont olyan volt, mintha egy teljesen más pályán lennénk. Nem sikerült megtalálnunk a helyes beállításokat, és az autónak nem volt meg a megfelelő stabilitása.”

“Jó tapadásra van szükséged ahhoz, hogy jó időket menj a német ringen, azonban az autóm hátulja folyamatosan csúszkált az egész verseny alatt. Igaz, hogy a szezon elején voltak problémáim a beállításokkal, azonban ilyen komoly gond még soha nem volt, mint Hockenheimben.”

“Mikor nincs meg az autód megfelelő tapadása, képtelen vagy harcba szállni a pozíciókért. Néhány kör erejéig, különösen a futam végén, javult egy kicsit a helyzet, de soha nem voltam megelégedve az autóm teljesítményével” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!