Räikkönen: Távoznék, ha szarul érezném magam

Kimi Räikkönen elmondta, hogy távozna a Forma-1-ből, amint úgy érezné, hogy nem teljesít 100%-on.


Kimi Räikkönen elmondta, hogy távozna a Forma-1-ből, amint úgy érezné, hogy nem teljesít 100%-on.

A Ferrari finn versenyzője a tavalyi évben nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Sebastian Vettellel, aki három futamot is nyert, míg ő egyet sem.

Räikkönen és Vettel kilenc verseny után azonos pontszámmal áll a bajnokságban az idei évben, ám a német pilóta három alkalommal is feladni kényszerült a küzdelmet technikai probléma miatt, ami valamelyest árnyalja a képet.

Räikkönen egyelőre még szerződés nélkül áll 2017-re, ám a 2007-es világbajnok úgy gondolja, hogy még mindig a csúcson teljesít.

„Mindig is azt mondom, hogy nem lennék itt, ha nem érezném jól magam, vagy nem érezném úgy, hogy a maximumon tudok teljesíteni” – mondta a finn pilóta, aki szerint nem kopott a tudása az elmúlt évekhez képest.

„Egy gyengébb eredmény nem mindig jelenti azt, hogy nem adnád a maximumot, vagy nem lennél motivált, ez nem ilyen egyszerű. Ha nem lennék motivált, akkor nem lennék itt, nem pazarolnám a saját és a csapat idejét.”

„Természetesen jobban élvezném, ha jönnének az eredmények, de ez nem jelentené azt, hogy most jobban mész, mint korábban mentél. Minden a csomagról szól, ha a technikát fejleszteni tudjuk, és felhozzuk egy szintre, jönni fognak az eredmények.”

A 36 éves pilóta továbbra is hangsúlyozza, hogy a Ferraritól szeretne visszavonulni, nem szeretne más csapathoz igazolni.

„Mindig is ezt mondtam, közel tíz éve is, hogy a Ferrari lehet az utolsó csapatom és ezt máig tartom” – magyarázta. „Hogy mit hoz a jövő, nem tudom, de majd az idő igazolja, azonban általában ilyen hosszú távra soha nem tervezek.”

„A dolgok nagyon gyorsan változnak, de bízom abban, hogy egészséges maradok, és majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Nem foglalkozom annyit ezzel a kérdéssel, de biztos vagyok abban, hogy még nagyon sok szép dolgot lehet csinálni a jövőben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!