Bahreini Nagydíj
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Emirates Gran Premio Dell'emilia Romagna 2020, Emilia Romagna Grand Prix, from October 31 to November 1, 2020 on the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI

Räikkönen tegnap írt alá az Alfa Romeóval

Räikkönen tegnap írt alá az Alfa Romeóval

Kimi Räikkönen azt mondja, könnyű volt meghozni a döntést arról, hogy 2021-ben is marad a Forma-1-ben – a finn versenyző csapata, az Alfa Romeo pénteken jelentette be, a következő évi bajnokságnak változatlan felállással vág neki.

Räikkönen a 2019-es idényben csatlakozott a svájci-olasz istállóhoz, miután helyét Charles Leclerc vette át a Ferrarinál.

A finn két évre szóló szerződést írt alá az Alfa Romeóval, az istálló azonban pénteken bejelentette, mindkét pilótája kontraktusát meghosszabbítja 2021-re.

„Nem gondolom úgy, hogy nehéz döntés volt. De nincs értelme megerősíteni valamit azt megelőzően, hogy aláírnánk a szerződést” – mondta Räikkönen Imolában, miután hetekig hárította a jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

„Gyakorlatilag tegnap írtuk alá. Ti pedig folyton a jövőmről kérdeztetek. De ha nem írtunk még alá semmit, nem fogok elkezdeni hazudozni… Szóval nem gondolom úgy, hogy nehéz döntés volt. Nyilván a csapat részéről is számos aspektusa van a dolognak. Hogy ők mit akarnak, hogy én mit akarok – és nyilván vannak más dolgok is az életben, amiket számításba kell venni.”

„De végső soron részemről van értelme – és részükről is. És amint elkezdtünk – fogalmazzunk úgy, hogy – tárgyalni róla, egyáltalán nem volt hosszú folyamat… Szóval elég simán ment.”

Arra a kérdésre, hogy mik az ambíciói 2021-re, a korábbi bajnok így felelt: „Remélhetőleg sokkal jobbak leszünk, mint idén.”

„Nyilván senki sem elégedett azzal, ahogy most állunk, de sajnos ez a helyzet. A cél, hogy fejlődjünk, és sokkal jobbak legyünk. De semmire sincs garancia. Szóval összességében jobbnak kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!