Friss hírek

Raikkönen többre tartja a ralit a Forma-1-nél

Kimi Raikkönen elmondta, hogy a rali-világbajnokság megnyerése többet jelentene számára, mint a 2007-ben megszerzett f1-es bajnoki címe, így nagyon izgatottan várja a következő szezont, mikor a Citroen színeiben bemutatkozhat a WRC-ben.

Kimi Raikkönen elmondta, hogy a rali-világbajnokság megnyerése többet jelentene számára, mint a 2007-ben megszerzett f1-es bajnoki címe, így nagyon izgatottan várja a következő szezont, mikor a Citroen színeiben bemutatkozhat a WRC-ben.

A finn pilóta, aki három évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett a Ferrarival a Forma-1-ben, úgy döntött, hogy átigazol a raliba, és a következő idényt a Citroen Junior csapat tagjaként kezdi meg a rali-világbajnokságban.

“Többet jelentene a WRC bajnoki cím, mint a Forma-1-es” – jelentette ki Raikkönen a Red Bull magazinjának, a Red Bulletinnek adott exkluzív interjújában.

“Kétség sem fér hozzá, hogy életem eddigi legnagyobb kihívása lesz az idei szezon a raliban. Mindent a nulláról kell megtanulnom. Meg kell ismernem az autót, a ralit, hogy miként kell együtt dolgoznom navigátorommal (Kaj Lindstrommel), szóval minden új lesz számomra.”

“Már nagyon várom. Ahhoz, hogy megtudjam, mire vagyok képes, szembe kell szállnom a legnagyobbakkal. Az első néhány rali biztosan nehéz lesz. Amíg nem bizonyosodom meg arról, hogy mennyire gyorsak a többiek, nem is mondok semmit a személyes elvárásaimról.”

“Abban viszont már most biztos vagyok, hogy első évemben biztosan nem fogok tudni harcba szállni a négy legjobbal.”

Raikkönen azt is elmondta, hogy egy kicsit beleunt a Forma-1-be, legalábbis abba, hogy az elmúlt években minden más fontosabb volt a pályán zajló eseményeknél.

“A Forma-1-ben számos dolog beárnyékolja a versenyzést, túl sok a politika, és sokan nem merik kimondani, amit gondolnak, mert attól félnek, hogy azt kiragadják a szövegkörnyezetből, és másképpen adják vissza” – folytatta.

“A rali viszont sokkal nyugodtabb ebből a szempontból. Sokkal inkább arról szól, hogy ki a legjobb, és ki teljesít a legjobban. A Forma-1-ben minden kör ugyanolyan. Mikor esik, egy kicsivel nehezebb, de ez is már rutinná vált. A rali más, ott a szakasz minden pontja más lehet, mint azt előzőleg gondoltad. Ez teszi érdekessé.”

Arra a kérdésre, hogy mik a tervei a jövőre nézve, Raikkönen a következőket mondta: “Talán ellátogatok a Monacói Nagydíjra. Úgy tűnik, hogy bármikor visszaülhetek egy forma-1-es autóba, hiszen vannak lehetőségeim. De kérdés az, hogy akarom-e.”

“A Forma-1-ben mostanában számos kellemetlen dolog történik, egymás után távoznak a nagyvállalatok. Örülök annak, hogy most nem kell emiatt aggódnom, így nem is nagyon akarok erről beszélni. Egy év múlva meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!