Friss hírek

Räikkönen történelmet ír hétvégén, bár ez őt nemigen érdekli

Új rekordot állít be a hétvégi Eifel Nagydíjon az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen: a finn versenyző 323. Forma-1-es versenyére készül, soha senki nem állt még rajthoz ennyi futamon a királykategóriában. Hogy mennyire hatja meg mindez a „Jégembert”? Persze, hogy semennyire!

Räikkönen 2001-ben debütált a Forma-1-ben, a hétvégi versenynek otthont adó Nürburgringen pedig eddig 9 alkalommal versenyzett, és bár többször nagyon közel került hozzá, győznie egyszer sem sikerült.

Nem mondjuk, hogy az Alfa Romeóval erre ezen a hétvégén esélye kínálkozik – bár a változékony időjárás tartogathat meglepetéseket –, az Eifel Nagydíj mégis egy jeles alkalom lesz Räikkönen számára.

A finn pilóta legutóbb, Oroszországban állította be Rubens Barrichello rekordját azzal, hogy 322. versenyén is rajthoz állt, Németországban pedig most meg is dönti azt.

„Rekord ide vagy oda, én ugyanúgy állok hozzá ehhez a hétvégéhez is, mint bármelyik másikhoz, mert amint az ember autóba ül, minden ugyanaz lesz” – mondta a korábbi világbajnok.

„Végezned kell a dolgot, és meg kell próbálnod a legjobb eredményt elérni szombaton és vasárnap is. Sikerült néhány előrelépést tenni mostanában, de az időmérőkön még egy kicsit előrébb kell végeznünk, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a versenytempónkból.”

„Remélhetőleg képesek leszünk erre ezen a hétvégén. Párszor már versenyeztem itt, szerintem meg is nyerhettem volna pár futamot, de néha balszerencsések voltunk. Az autóverseny viszont már csak ilyen… Az ember úgyis a szebb emlékeket őrzi meg. Szóval próbálunk újakkal gyarapodni ezúttal!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!