Räikkönen további javulásban bízik

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője számára ugyan nem volt problémamentes a mai nap, bízik benne, hogy további előrelépéseket tehetnek a holnapi időmérőig.


Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője számára ugyan nem volt problémamentes a mai nap, bízik benne, hogy további előrelépéseket tehetnek a holnapi időmérőig.

Räikkönen a pénteki edzésnapot követően elmondta, szombaton már többet tudnak majd mondani az autó teljesítményéről – nem mellesleg a körülmények is megváltozhatnak, ami a mai nap alapján is jelentős különbséget jelenthet az eredmények tekintetében.

„Holnap egy új nap, majd meglátjuk, hogy mennek a dolgok. A körülmények eléggé megváltozhatnak, és az itt nagy szerepet játszik. Ma este sokkal hűvösebb volt, ezért volt ilyen nagy a különbség [az első szabadedzéshez képest – a szerk.]”

A második szabadedzés vége előtt néhány perccel Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel ütközött Sergio Perezzel, emiatt piros zászlóval megszakították az edzést.

A finn nem örült, hogy abba kellett hagynia a körözést – az újraindítást követően Räikkönen annyira sietett vissza a pályára, hogy megelőzve a sort szabálytalanul hagyta el a bokszutcát, így ma este még meg kell látogatnia a stewardokat.

„Nem volt zavartalan edzés, ott volt a piros zászló is, de természetesen ez mindenkit ugyanúgy érintett.”

A világbajnok hozzátette, még akadnak kisebb gondok az autóval, de bízik benne, hogy holnapra javítani tudnak ezeken a problémákon és sikeresek lehetnek az időmérőn.

„Egyes helyeken a kezelhetőség még mindig kissé nehéz. Remélem, hogy ezen a területen még tudunk előrelépést tenni. Néhány dolgot pontosabban átnézek ma este, és remélem, hogy javulni tudunk, hogy holnap valamivel jobbak legyünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!