Raikkönen tudja, hogy mi kell a címvédéshez - F1VILÁG.HU

Raikkönen tudja, hogy mi kell a címvédéshez

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy mielőbb javítania kell időmérő teljesítményén, ha meg szeretné védeni bajnoki címét az idei évben a Forma-1-ben.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy mielőbb javítania kell időmérő teljesítményén, ha meg szeretné védeni bajnoki címét az idei évben a Forma-1-ben.

Raikkönen az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és sem Németországban, sem pedig Magyarországon nem tudta felvenni a lépést csapattársával, Felipe Massával.

A finn pilóta mindkét futamot a hatodik helyről kezdhette meg, és tisztában van azzal, hogy mielőbb javítania kell az időmérő edzéseken mutatott teljesítményén, máskülönben esélye sem lesz megvédenie bajnoki címét.

“Nem tagadom, hogy az elmúlt versenyek nem úgy alakultak számomra, ahogy azt szerettem volna” – mondta Raikkönen. “Minden egyes alkalommal történt valami, és egyszerűen nem találtuk meg az autó megfelelő beállításait. Megpróbáltunk kompromisszumos megoldásokat kötni, de ez sem segített. Most mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megoldást találjunk a problémákra Valenciában.”

“Az időmérő edzés Budapesten is döntő volt, negatív értelemben. A harmadik etapban a második próbálkozásom alkalmával nem tudtam a pályán tartani az autót, ami az én hibám volt. Egyszerűen nem védheted meg a bajnoki címed, ha minduntalan a hatodik pozícióból rajtolsz. Lehetsz akár körönként egy másodperccel gyorsabb az előtted haladónál, ha hátulról indulsz, ezt nem tudod kiautózni magadból.”

“A Hungaroringen Alonso mögé ragadtam be, akinek az autója kiválóan teljesített az utolsó szektorban, ahol egyébként vannak előzési pontok, de így nem tudtam mit tenni. Ismét megerősíthetem, hogy lehetetlen előzni Budapesten.”

Mindezek ellenére Raikkönen örül annak, hogy sikerült csökkentenie a különbséget közte és az élen álló Hamilton között a bajnoki pontversenyben.

“Nem olyan rossz a helyzet a bajnokság szempontjából. Nyilván javítanunk kell, de ezen vagyunk” – magyarázta a finn. “A magyar versenyhétvége csalódást okozott számomra, az egyetlen pozitívum az eredmény. Teljesen mindegy, hogy miként, de nagyon fontos, hogy közelíts az élen állóhoz. Több pontot szereztem, mint legközelebbi ellenfeleim, ami mindenképpen jól jött a nyári szünet előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!