Räikkönen tudja, nagyon jó dolga van a Lotusnál - F1VILÁG.HU

Räikkönen tudja, nagyon jó dolga van a Lotusnál

HIRDETÉS

Noha korábban maga is elismerte, ha a Red Bull szerződést kínál neki, nehéz lesz majd döntenie a folytatásról, Kimi Räikkönen azonban egyelőre még nem foglalkozik a 2014-es esztendővel.


Noha korábban maga is elismerte, ha a Red Bull szerződést kínál neki, nehéz lesz majd döntenie a folytatásról, Kimi Räikkönen azonban egyelőre még nem foglalkozik a 2014-es esztendővel.

A finn versenyző jelenleg érvényben lévő kontraktusa az idei szezon végén jár le a Lotusnál, a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner pedig múlt héten kijelentette, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne mellett ő az egyik legfőbb jelöltjük arra, hogy átvegye a Forma-1-ből hamarosan távozó Mark Webber helyét.

Räikkönen múlt héten úgy fogalmazott, nem először fordul elő, hogy több lehetőség közül kell választania.

„Bármilyen döntést is hozok, nem lesz egyszerű – viszont soha nem könnyű az ilyen” – mondta a 33 esztendős versenyző.

„Nem ez az első alkalom, hogy több opció közül választhatok, melyek közül meg kell ragadni egyet, melyről az adott pillanatban az ember azt gondolja, hogy helyes. Nehéz megmondani, hogy jól, vagy rosszul döntöttél-e, de együtt kell élned vele.”

A „Jégember” a napokban ismét megszólalt az ügyben és kijelentette, egyelőre még nem foglalkozik a 2014-es idénnyel.

„Nem nagyon foglalkozom a pletykákkal, és egyelőre még a jövőmön sem gondolkodom” – mondta a 2007-es és világbajnoka a Daily Mail című angol lapnak nyilatkozva még Silverstone-ban.

„Majd meglátjuk, mi lesz – momentán a versenyzésre fókuszálok, és arra, hogy futamokat nyerjek a Lotusszal.”

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Sir Jackie Stewart a Turun Sanomat című finn lapnak nemrég azt mondta, Räikkönen helyében ő kétszer is meggondolná, hogy a Red Bullhoz szerződjön.

Hirdetés

„Én nem szeretnék egy olyan garázsba menni, ahol egy másik topversenyző lenne mellettem, aki már évekkel ezelőtt megvetette ott a lábát” – mondta a skót.

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke szerint Räikkönen pontosan tudja, hogy nem sok csapatnál kapna olyan szabadságot, mint amilyet az enstone-i alakulatnál. A Daily Mailnek adott interjújában maga a finn versenyző is elismerte, nagyon jó dolga van a gárdánál.

„Az élet nagyon jó Enstone-ban. A csapat tudja, mit csinál, és azt gondolom, nagyon erősek vagyunk együtt. Mindenki tudja, hogy én egyszerűen csak vezetni szeretek, a Lotusnál pedig hagyják, hogy önmagam legyek, és tisztelik azt, aki vagyok. Remekül működik a dolog, nagyon jól érzem itt magam.”

Räikkönen tavaly harmadikként zárta a bajnoki összetettet a Lotusszal, és 8 verseny után jelenleg is bronzérmet érő pozícióban tanyázik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!