Räikkönen tudja, nem számíthat győzelmekre a Saubernél - F1VILÁG.HU

Räikkönen tudja, nem számíthat győzelmekre a Saubernél

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson elárulta, a 2007-es év legjobbja pontosan tudja, nem számíthat futamgyőzelmekre új csapatánál, a Saubernél a következő 2 évben.

Räikkönen a szezon végén távozik a Ferraritól, miután az olaszok úgy döntöttek, Charles Leclercet ültetik be a helyére.

Bár sokan arra számítottak, a finn elköszön a Forma-1-től, végül bejelentette, 2 éves szerződést kötött a Sauberrel.

Az istálló csapatfőnöke, Fred Vasseur nemrég hosszasan mesélt a megállapodás részleteiről, de megszólalt Räikkönen menedzsere, Steve Robertson is, aki szerint a korábbi bajnokot motiválja az, hogy segítheti az istálló fejlődését a jövőben.

„Kimi F1-es autót akar vezetni, mert imádja” – idézi Robertson szavait a Motorsport.com. „Az emberek meglepődtek, mert a Ferrarinál eltöltött ennyi év után a legtöbben arra számítottak, hogy visszavonul, elücsörög majd a jachtján és élvezi a további életet.”

„De imád F1-es autókat vezetni, ebből merít energiát. Kimi imád a határon lenni – ha nem csinálja ezt, akkor motokrosszozni akar. De ez a csúcs számára.”

„Amint tudtuk, hogy nem fog a Ferrarinál maradni, rögtön meg akart állapodni. És érdemes megnézni a Sauber helyzetét is. Most már vannak támogatóik – hogy 2 éve is odaszerződött volna, amikor a csapat a túlélésért küzdött? Először is, nem engedhették volna meg maguknak Kimit, másodsorban pedig akkor egy süllyedő hajó volt a csapat.”

„Most leszerződtették Kimit, egy A-listát versenyzőt az F1-ben, egy bajnokot, ez pedig jól mutatja a szándékaikat, hogy hol is akarnak lenni. Választhattak volna egy olyan versenyzőt is, aki pénzt visz a csapathoz. És elvégre mindkét fél ugyanazt akarja, szóval Kimi is segíteni szeretné őket.”

Bár Räikkönen Sauberhez való visszatéréséről már nyáron elkezdtek suttogni a paddockban, Robertson azt mondja, akkor még nem is került szóba mindez.

Hirdetés

„Olvastam a sztorikat. De soha nem beszéltem vele erről, mert amíg a Ferrarinál nyitott minden, addig nem beszélsz ilyen dolgokról” – mondta a szakember.

Robertson azt mondja, Räikkönen rendkívül sok tapasztalata kincset ér majd a Saubernek, a finn pilóta pedig jól tudja, nem számíthat futamgyőzelmekre.

„Reálisan kell látnia a helyzetet – és büszkén veszi ki a részét abból, hogy segítse a csapatot fejlődni. Pontosan tudja, hogy a győzelem, hacsak nincs valamilyen őrült verseny, nem fog összejönni. De a fejlesztések terén rengeteget tud nyújtani nekik.”

„Tudja, hogy ez egy másmilyen szerepkör, mint a Ferrarinál. A fejlesztésekben Kimi a tudásával hozzásegítheti a csapatot ahhoz, hogy sokkal gyorsabban elérjék céljaikat.”

A menedzser hozzátette, véleménye szerint Räikkönen nem fogja unni a 2019-es évet, mert motiválja majd az, hogy előrevigye a csapatot.

„Én személy szerint nem gondolom, hogy így lesz. Mert együtt fog dolgozni a csapattal azért, hogy javuljanak. Pontosan tudja, mibe vág bele. Nem kellene ezt csinálnia – azért csinálja, mert úgy érzi, segítheti őket.”

„Más hozzáállásra lesz szükség. Most azt mondanám, hogy a nagyobb csapatok tere kibővült. Momentán, ha a következő 2 évben a 7. helyek összejönnének, elfogadnám! Mert az abszolút a legjobb lenne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!