Räikkönen: Tudtunk volna még gyorsabbak lenni a teszten

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, SF71H, Barcelona, Test Day 6, 2018

Bár a Ferrari csapata új, nem hivatalos pályacsúcsot állított fel a barcelonai teszteken, Kimi Räikkönen szerint lehettek volna gyorsabbak is a héten.

Sebastian Vettel csütörtökön 1 perc 17,182 másodperces idővel lett a leggyorsabb, ezzel új pályacsúcsot futott a katalán ringen – Räikkönen pedig pénteken lett a legjobb, 1 tizeddel elmaradva csapattársa idejétől.

Räikkönen a tesztprogram végén úgy nyilatkozott, egyelőre még korai találgatni – ők is tudtak volna gyorsabban körözni.

„Két hét múlva meglátjuk. Meggyőződésem, hogyha gyorsabbak akarunk lenni, tudunk, de ez semmit sem jelent itt” – mondta a finn.

„Két hét múlva mindenki megtudja, hogyan is áll a mezőny. Addig csak találgatás, mint a tesztek előtt.”

Räikkönen pénteken egy versenyszimulációt is futott, és elmondása szerint rengeteget tanultak.

„Azt gondolom, a csomagunk alapvetően erős. Nyilván vannak dolgok, amiken javíthatunk, de ez minden autóval teljesen normális – még ha versenyeket nyerünk, akkor is.”

„Viszont nagyon megbízható, és látszólag könnyedén üzemel.”

Räikkönen végül 157 kört tett meg a zárónapon.

„Múlt héten közel sem volt ideális az időjárás, és aztán beteg is voltam. De végül sikerült egy jó napot összerakni, és elég jók az érzéseim. Mindig van hová fejlődni, és ha gyorsabbak akarunk lenni, tudunk is, ebben biztos vagyok.”

„Pozitív nap volt, sok kört megtettünk és rengeteg időt töltöttem az autóban, így sokat tanulhattam, és egyre kényelmesebben éreztem magam benne.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!