Räikkönen: Túl sok időt veszítettem Massa mögött - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Túl sok időt veszítettem Massa mögött

HIRDETÉS

A Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, nagyot hibázott a vasárnapi Bahreini Nagydíj elején, amikor hagyta, hogy a ferraris Felipe Massa megelőzze őt.



A Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, nagyot hibázott a vasárnapi Bahreini Nagydíj elején, amikor hagyta, hogy a ferraris Felipe Massa megelőzze őt, túl sok időt veszített ugyanis emiatt, így végül nem tudott nyerni a sivatagi pályán.

Räikkönen Sebastian Vettel mögött, illetve csapattársa, Romain Grosjean előtt a második helyen ért célba a legutóbbi versenyen, és saját bevallása szerint kissé csalódott, hiszen jobban örült volna, ha sikerül nyernie a Lotusszal.

„Természetesen nyerni akartam Bahreinben, és elégedettebb is lennék, ha sikerült volna, de persze ez így is remek eredmény, a csapat pedig nagyon keményen dolgozott, így igazán megérdemelte” – mondta a finn a futam után.

„Bízom benne, hogy gyakrabban tudunk majd ilyen előkelő helyen végezni.”

Räikkönennek volt esélye arra, hogy megverje a címvédő Vettelt a pályán, egy alkalommal ugyanis támadópozícióba került, és az 1-es kanyar előtt be is bújt a német mellé. Végül azonban a poros íven nem akart kockázatot vállalni, a verseny utolsó szakaszában pedig a gyorsan kopó gumik miatt nem tudta újra megközelíteni riválisát.

„A győzelem egyáltalán nem volt messze. Egyetlen esélyem volt, de a Sebastian elleni előzés nem igazán működött. Csak az az egy lehetőség volt, ám a rossz oldalt választottam, így nem tudtam kihasználni” – magyarázta a „Jégember”, majd hozzátette, mindent meg kell tenniük azért, hogy tovább javítsanak az E20-as versenygépen.

„Keményen kell tovább dolgoznunk, az autó bizonyos területein javulást kell elérnünk. Ha sikerül ezt megtenni, akkor biztos, hogy gyakrabban lehetünk ilyen remek helyzetben, és harcolhatunk a győzelemért.”

Räikkönen a vasárnapi versennyel kapcsolatban még elmondta, nagyon sok múlott azon, hogy az első körben pozíciót veszített a ferraris Felipe Massával szemben.

Hirdetés

„Kicsit persze kiábrándító, hogy nem szereztük meg a győzelmet, ám a futam elején hibáztam, hiszen veszítettem egy pozíciót Felipével szemben. Vissza kellett őt előznöm, ez pedig időbe telt. A többieken utána könnyen átverekedtem magam, de ez az egy előzés nagyon sokáig tartott, ennek eredményeképp pedig nem tudtunk nyerni.”

A Lotus versenyzője egyébként akkor is értékes időt veszített, amikor csapattársával, Romain Grosjeannal kellett megküzdenie. Arra a kérdésre, hogy közrejátszott-e a kettejük között lezajlott csata abban, hogy végül csak második lett, a 32 esztendős pilóta így felelt: „Talán igen, de nem volt csapatutasítás, és a szabályokat is pontosan ismerjük. Megpróbáltam a lehető leggyorsabban megelőzni, de nehéz volt, hiszen egyforma autónk van. Nem voltunk elég gyorsak a győzelemhez, így meg kellett elégednünk a második hellyel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!