Raikkönen úgy érzi, felállhatott volna a dobogóra

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen csalódottan nyilatkozott a szezonnyitó után, mert véleménye szerint minden esélye meglett volna arra, hogy a második helyen végezzen, ha nem hibázik, és nem csapja falnak autóját.

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen csalódottan nyilatkozott a szezonnyitó után, mert véleménye szerint minden esélye meglett volna arra, hogy a második helyen végezzen, ha nem hibázik, és nem csapja falnak autóját.

A finn pilóta mindvégig az élmezőnyben, pontszerző helyeken autózott, azonban az egyik kanyart elvétette, és falnak csapta Ferrariját. Bár látszólag sértetlen maradt az F60, valami mégis történhetett, mert nem sokkal a leintés előtt fel kellett adnia a küzdelmet.

Raikkönen az ütközés után behajtott a boxba, hogy átnézesse autóját, ám mindent rendben találtak, így tovább folytathatta a száguldást, egy darabig.

“Az én hibám volt, hogy nekicsaptam az autót a falnak, de minden olyan hirtelen történt, és egyszerűen megpördültem. Visszatekintve a történtekre, úgy gondolom, hogy megszerezhettük volna a második helyet, így bosszantó a dolog” – mondta Raikkönen a riportereknek Melbourne-ben.

“Ugyanúgy mentem bele a kanyarba, mint azelőtt, aztán hirtelen teljesen elveszítettem az autó hátsó részét. Bizonyára az én hibám volt. Nem akarom másra hárítani a felelősséget, de nagyon vicces, hogy minden milyen váratlanul jött. Általában az ember szokott érezni valamit, mikor kipörögnek a kerekek, de itt minden hirtelen jött, és nem tudtam mit tenni. Megpróbáltam elkerülni a falat, de nem tudtam.”

Raikkönen azonban tisztában van azzal, hogy csapatának még sokat kell dolgoznia, ha versenyeket szeretne nyerni a jövőben, mert ugyan még nem látta a többiek köridőit, úgy érzi, egy kissé le vannak maradva.

“Természetesen még sokat kell dolgoznunk, de ez a pálya nem hasonlítható semelyik másikhoz. Korábban is éltünk már meg nehéz időket ezen a helyszínen (tavaly szintén mindkét ferraris kiesett), és aztán minden rendben ment a normál pályákon.”

“Remélem, hogy idén is ez lesz a helyzet” – folytatta a finn pilóta, aki szerint sok múlik majd azon, miként dönt a Fellebbviteli Bíróság a vitatott diffúzorok ügyében, különösen azok után, hogy a Brawn GP végig fölényben volt a hétvégén.

“Az, hogy az időmérőn és a versenyen is az első két helyen végeztek pilótái, azt bizonyítja, hogy nagyon erős a csapat, de ezt már a teszteken is láthattuk, így nem volt olyan nagy meglepetés számunkra.”

“Majd megnézzük, miként alakul a következő futam. Minden azon múlik, mi lesz a szabályokkal, melyik értelmezés a helyes. Még sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy mi engedélyezett, és mi nem. Szóval ezt még ki kell várnunk” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS