Friss hírek

Raikkönen úgy érzi, felállhatott volna a dobogóra

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen csalódottan nyilatkozott a szezonnyitó után, mert véleménye szerint minden esélye meglett volna arra, hogy a második helyen végezzen, ha nem hibázik, és nem csapja falnak autóját.

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen csalódottan nyilatkozott a szezonnyitó után, mert véleménye szerint minden esélye meglett volna arra, hogy a második helyen végezzen, ha nem hibázik, és nem csapja falnak autóját.

A finn pilóta mindvégig az élmezőnyben, pontszerző helyeken autózott, azonban az egyik kanyart elvétette, és falnak csapta Ferrariját. Bár látszólag sértetlen maradt az F60, valami mégis történhetett, mert nem sokkal a leintés előtt fel kellett adnia a küzdelmet.

Raikkönen az ütközés után behajtott a boxba, hogy átnézesse autóját, ám mindent rendben találtak, így tovább folytathatta a száguldást, egy darabig.

“Az én hibám volt, hogy nekicsaptam az autót a falnak, de minden olyan hirtelen történt, és egyszerűen megpördültem. Visszatekintve a történtekre, úgy gondolom, hogy megszerezhettük volna a második helyet, így bosszantó a dolog” – mondta Raikkönen a riportereknek Melbourne-ben.

“Ugyanúgy mentem bele a kanyarba, mint azelőtt, aztán hirtelen teljesen elveszítettem az autó hátsó részét. Bizonyára az én hibám volt. Nem akarom másra hárítani a felelősséget, de nagyon vicces, hogy minden milyen váratlanul jött. Általában az ember szokott érezni valamit, mikor kipörögnek a kerekek, de itt minden hirtelen jött, és nem tudtam mit tenni. Megpróbáltam elkerülni a falat, de nem tudtam.”

Raikkönen azonban tisztában van azzal, hogy csapatának még sokat kell dolgoznia, ha versenyeket szeretne nyerni a jövőben, mert ugyan még nem látta a többiek köridőit, úgy érzi, egy kissé le vannak maradva.

“Természetesen még sokat kell dolgoznunk, de ez a pálya nem hasonlítható semelyik másikhoz. Korábban is éltünk már meg nehéz időket ezen a helyszínen (tavaly szintén mindkét ferraris kiesett), és aztán minden rendben ment a normál pályákon.”

“Remélem, hogy idén is ez lesz a helyzet” – folytatta a finn pilóta, aki szerint sok múlik majd azon, miként dönt a Fellebbviteli Bíróság a vitatott diffúzorok ügyében, különösen azok után, hogy a Brawn GP végig fölényben volt a hétvégén.

“Az, hogy az időmérőn és a versenyen is az első két helyen végeztek pilótái, azt bizonyítja, hogy nagyon erős a csapat, de ezt már a teszteken is láthattuk, így nem volt olyan nagy meglepetés számunkra.”

“Majd megnézzük, miként alakul a következő futam. Minden azon múlik, mi lesz a szabályokkal, melyik értelmezés a helyes. Még sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy mi engedélyezett, és mi nem. Szóval ezt még ki kell várnunk” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!