Friss hírek

Räikkönen úgy érzi, meglehet a dobogó hétvégén

Kimi Räikkönen úgy véli, ha minden a tervek szerint halad a hétvégi Német Nagydíjon, úgy ismét esélyük lehet arra, hogy a dobogós helyekért harcoljanak.


Kimi Räikkönen úgy véli, ha minden a tervek szerint halad a hétvégi Német Nagydíjon, úgy ismét esélyük lehet arra, hogy a dobogós helyekért harcoljanak.

A finn pilóta ötödikként ért célba a Brit Nagydíjon, ahol a hűvös időjárás nem a Lotus malmára hajtotta a vizet. Mivel Hockenheimben várhatóan melegebb lesz majd, mint Silverstone-ban, a Lotus ismét esélyes lehet a legjobb helyekre.

Räikkönen elárulta, mivel az E20-as versenygép jó, és jól bánnak az abroncsokkal is, jók lehetnek Németországban.

„Az autónk jó, a gumikat pedig elég jól értjük, és bizonyítottuk, hogy tudunk erősek is lenni” – mondta Räikkönen.

„Szóval nem látok okot arra, miért ne küzdhetnénk meg egy újabb dobogós eredményért. Mindig is szerettem Németországban versenyezni, a probléma viszont az, hogy a szerencse soha nem állt mellém, valami mindig a győzelem útjába állt. Négyszer rajtolhattam az első sorból, ez pedig bizonyítja, hogy a sebességem jó itt, de a hat kiesés nem pontosan az, amit szerettem volna elérni.”

A „Jégember” hozzátette, a német versenypályán megmutatkozhatnak az autók közti különbségek, s miután a Lotus versenygépe eddig valamennyi helyszínen versenyképes volt, magabiztosan várja a hétvégét.

„Ezen a pályán kijöhet az autók közti különbség, és szerencsére a miénk elég jó. Jó kigyorsításokra van szükség, ha nincs meg a hátsó tapadás, akkor nehéz olyan tempót kihozni az autóból, mellyel a legjobb helyekért harcolhat.”

„Amikor utoljára Hockenheimben jártam, még 2008-ban, elég nehéz volt előzni. Nem annyira, mint néhány más pályán, de egyáltalán nem volt könnyű. Idén a gumikkal, a KERS-szel és a DRS-szel könnyebb lehet, különösen, ha jobban bánik az abroncsokkal, mint a riválisok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!