Räikkönen úgy oktatta a mezőnyt, hogy ő sem értette, mi történik - F1VILÁG.HU

Räikkönen úgy oktatta a mezőnyt, hogy ő sem értette, mi történik

HIRDETÉS
Parádés első kört produkált a vasárnapi Portugál Nagydíjon az Alfa Romeo rutinos versenyzője, Kimi Räikkönen.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Heineken Grande Prémio de Portugal 2020, Portuguese Grand Prix, from October 23 to 25, 2020 on the Autódromo Internacional do Algarve, in Portimão, Algarve, Portugal - Photo Paulo Maria / DPPI

A Forma-1-es mezőny legrutinosabb tagja a 16. helyről vágott neki a portimaói futamnak, és a második körnek már a 6. pozícióban vágott neki.

Räikkönen úgy előzgette versenytársait a mezőny egyik leggyengébb autójával, mint ha azok álltak volna – a leintés után pedig bevallotta, ő maga sem értette pontosan, mi történik körülötte!

„Nem gondolom, hogy a rajtom olyan különösen jó lett volna – veszítettem is egy helyet! De aztán egy ponton már azt gondoltam, ’mit művelnek a többiek?’” – mondta a finn, aki sajnos nem tudott pontot szerezni a versenyen, végül csak a 11. helyen ért célba.

„Jó volt az első és a második kör, a sebesség rendben volt a futam nagy részében. Aztán akadt egy kis problémánk a bokszkiállásnál, és végül elveszítettem a 10. helyet Vettellel szemben a használt gumikon.”

„Szóval semmit sem tudtunk kihozni belőle, amiért kár. Jobb sebességre van szükségünk, és akkor minden egy kicsit könnyebb lesz.”

Videó: Így oktatta a mezőnyt Räikkönen

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!