Raikkönen újabb bajnoki címről álmodozik - F1VILÁG.HU

Raikkönen újabb bajnoki címről álmodozik

HIRDETÉS

A Ferrari távozó félben lévő versenyzője, Kimi Raikkönen elmondta, hogy nem veszítette el motivációját, és továbbra is ki van éhezve a győzelmekre, ezért is akar egy olyan csapathoz szerződni, amellyel esélye lenne céljai elérésére.

A Ferrari távozó félben lévő versenyzője, Kimi Raikkönen elmondta, hogy nem veszítette el motivációját, és továbbra is ki van éhezve a győzelmekre, ezért is akar egy olyan csapathoz szerződni, amellyel esélye lenne céljai elérésére.

A finn pilóta az év végén hivatalosan is elhagyja jelenlegi csapatát, ám egyelőre még maga sem tudja, hogy hol folytatja pályafutását, habár korábban megerősítette, ha a maradás mellett dönt, csakis egykori csapata, a McLaren jöhet szóba számára.

Az egykori világbajnok ugyanis ki van éhezve a sikerre, és csakis egy olyan csapathoz akar szerződni, ahol reális esélye van céljai elérésére.

“Nehéz elhinni, hogy immáron kilencedik éve a Forma-1-ben versenyezek” – mondta a 30 éves pilóta saját weboldalán. “Motivált vagyok, hogy versenyeket nyerjek, és ismét bezsebeljem a világbajnoki címet.”

“Éppen ezért is jeleztem, hogy csak abban az esetben maradok a Forma-1-ben, ha egy olyan csapattal állhatok rajthoz, amely egy olyan autót tud biztosítani számomra, amellyel az élen versenyezhetek. Majd meglátjuk, hogy mi fog történni.”

Raikkönen korábban elmondta, hogy ha nem sikerül egy versenyképes csapattal megegyeznie, akkor egy év pihenőre vonul, ami akár azt is jelentheti, hogy szép csendben visszavonul.

“Azt csinálok, amit csak akarok, szerződésem nem köt senkihez, de ahogy azt már elmondtam, még nem döntöttem jövőmről. Vannak különböző lehetőségeim, és majd meglátjuk, melyik lesz a legjobb számomra” – mondta a finn még a szezonzárón Abu Dhabiban.

A héten olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Raikkönen anyagilag jobban járna, ha egy év pihenőre vonulna, és inkább otthonából követné figyelemmel az f1-es eseményeket.

Az Auto Motor und Sport információi szerint a finn pilóta 15 millió eurót tehetne zsebre, amennyiben elfogadná a McLaren ajánlatát, ám 17 millióval lenne gazdagabb, ha otthon maradna és egy év pihenőre vonulna.

A német szaklap úgy tudja, hogy a Ferrari ígéretet tett Raikkönennek, hogy ha nem versenyez a jövő évben a Forma-1-ben, akkor idő előtti szerződésbontásáért cserébe 17 millió eurót utal át számlájára, ám ha versenyzői ülést talál, akkor “csak” 10 millió üti a markát.

Hirdetés

A McLaren viszont a hírek szerint maximum 5 milliót lenne hajlandó fizetni a finn pilótának a jövő évben, így összesen 15 milliót keresne, ami 2 millióval kevesebbet jelentene számára, mintha otthon maradna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!