Räikkönen: Valóban erősebb lett a Ferrari motorja - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Valóban erősebb lett a Ferrari motorja

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen úgy érzi, a Ferrarinak sikerült előrelépéseket tennie a télen V6-os erőforrásával, így jobb motor állhat majd rendelkezésükre, mint 2020-ban.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, action during the Formula 1 Pre-season testing 2020 from March 12 to 14, 2021 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Florent Gooden / DPPI

A Ferrari kiábrándító teljesítményt nyújtott az elmúlt idényben, korábbi „világverő” motorja pedig jelentősen veszített a teljesítményből a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorításai után.

Ezt nemcsak a gyári csapat, hanem a Ferrari motorjait használó Haas és Alfa Romeo is megszenvedte. Maranellóban viszont fogadkoztak, hogy az idei évre újratervezett erőforrás jóval jobb teljesítményre lesz képes.

A bahreini teszt első napjait követően pedig úgy tűnik, ez valóban így van – legalábbis Kimi Räikkönen erről számolt be.

„Meggyőződésem, hogy előreléptek, a motor pedig jobb lett” – mondta a finn. „Viszont az ember számít arra, hogy a többi gyártó is fejlődött.”

„De igen, a tavalyhoz képest jobb helyzetben vagyunk. Persze még várnunk kell, amíg elkezdődik az éles versenyzés, de ez határozottan előnyös számunkra.”

Räikkönen szombaton nem ült autóba, vasárnap azonban már újra ő körözhet az Alfa Romeo új autójával.

„Még korán van, de eddig minden remekül ment. Nem voltak problémáink pénteken, szóval minden jó. Az autó nyilván kicsit más, mint tavaly, de nagyon jónak tűnik bizonyos tekintetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!