Raikkönen végleg szakíthat a Forma-1-gyel - F1VILÁG.HU

Raikkönen végleg szakíthat a Forma-1-gyel

HIRDETÉS

Bár eredetileg csak egy évre tervezte a szériaváltást, Kimi Raikkönen a héten elmondta, hogy semmi garancia nincs arra, hogy jövőre visszatér a Forma-1-be, mert ha jól fogja érezni magát a rali-világbajnokságban, akkor minden bizonnyal hosszabbítani fog a Citroennel.

Bár eredetileg csak egy évre tervezte a szériaváltást, Kimi Raikkönen a héten elmondta, hogy semmi garancia nincs arra, hogy jövőre visszatér a Forma-1-be, mert ha jól fogja érezni magát a rali-világbajnokságban, akkor minden bizonnyal hosszabbítani fog a Citroennel.

Azt követően, hogy nem sikerült számára elfogadható szerződést kötnie a jövő évre a Forma-1-ben, a finn pilóta úgy döntött, hogy egy év pihenőre vonul, és a Red Bull által támogatott Citroen Junior csapathoz igazol.

Bár sokan biztosra veszik, hogy visszatér a Forma-1-be, maga az érintett az Autosport magazinnak adott interjújában elmondta, hogy még nem döntött arról, mihez kezd a jövőben, és az sem kiárt, hogy végleg marad a WRC-ben.

“Semmilyen szerződésem nincsen a Forma-1-ben, így fogalmam nincsen, hogy mi lesz” – mondta Raikkönen. “Megvan a lehetőségem, hogy maradjak a raliban, vagy megpróbáljak visszatérni a Forma-1-be. Először meg akarom nézni, miként mennek a dolgok, és majd csak azután döntök. Semmi nem sürget.”

“Ha jól megy, akkor továbbra is maradhatok a raliban. Számos forgatókönyv létezik. Egyelőre csak a jövő évre van szerződésem a Red Bullal, illetve a Citroennel. Talán visszatérek jövőre, vagy azután a Forma-1-be, talán nem, egyelőre még magam sem tudom.”

Raikkönen azt is elárulta, hogy az év második felében előrehaladott tárgyalásokat folytatott egykori csapatával, a McLarennel, ahol tárt karokkal várták volna, ám nem sikerült olyan feltételeket kiharcolnia, amilyeneket szerezett volna.

“Leszerződhettem volna velük, ha akartam volna, de végül nem sikerült olyan feltételekben megegyeznünk, amikkel száz százalékosan elégedett lettem volna” – magyarázta. “És most egyáltalán nem a pénzről beszélek, más dolgok is voltak. Nem lett volna értelme egy olyan szerződésbe belemenni, amivel nem vagyok teljesen elégedett.”

Raikkönent a Brawn GP utód, a Mercedes Grand Prix-vel is szóba hozták, ahova elmondása szerint szintén megetet volna, de közben már elkezdett tárgyalni a Red Bullal az esetleges váltásról, ami végül sikerült is neki.

Ami pedig a Ferraritól való távozását illeti, a finn pilóta úgy gondolja, hogy pusztán anyagi okai voltak annak, hogy idő előtt át kellett adnia helyét Fernando Alonsónak, ugyanis az olaszok a háta mögött már megegyeztek a jól tejelő Santander spanyol bankkal.

“Erről inkább a csapatot kellene kérdezni, mert én semmi konkrétumot nem tudok” – folytatta Raikkönen sejtelmesen.

Hirdetés

“Azokat az embereket kellene megkérdezni, akik a döntést hozták. Igazából nem is nagyon érdekelnek a miértek. Szinte biztos vagyok abban, hogy mi a válasz, és ennek semmi köze nincsen a versenyzéshez, illetve ahhoz, hogy mit tettem náluk.”

“Úgy gondolom, mikor elég sok a pénz, mindent meg lehet változtatni. Véleményem szerint a Santander érkezése is szerepet játszott a dologban. Bizonyára kötöttek valamilyen üzletet, de nem tudom a részleteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!