Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Raikkönen végzett az élen Bahreinben

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen diktálta a tempót az e heti tesztek zárónapján Bahreinben, ahol az időjárás végre lehetővé tette a csapatok számára, hogy kihajtsanak a pályára és tovább folytathassák a munkát.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen diktálta a tempót az e heti tesztek zárónapján Bahreinben, ahol az időjárás végre lehetővé tette a csapatok számára, hogy kihajtsanak a pályára és tovább folytathassák a munkát.

A Ferrari, a BMW Sauber és a Toyota azért utazott Bahreinbe, hogy még véletlenül se hátráltassa őket az időjárás. Az eső ugyan nem esett, ám a nyitónapon a nagy köd, majd tegnap és tegnapelőtt a homokvihar miatt kellett a boxban várakozniuk.

Bár az előrejelzések semmi jót nem ígértek az utolsó tesztnapra, a szél alábbhagyott, így a versenyzők tovább tudták folytatni a munkát, és a megtett körök száma is azt bizonyítja, hogy megpróbálták behozni az elmúlt napok miatti lemaradást.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen bizonyult a leggyorsabbnak, aki először próbálhatta ki száraz pályán az F60-as modellt.

“A pálya nagyon csúszós volt a homok miatt a reggel folyamán, de aztán sokat javult a burkolat állapota, így eredményes programot hajtottunk végre az utolsó tesztnapon” – mondta az egykori világbajnok.

“Bosszantó, hogy időt vesztettünk az elmúlt napokban, de ez nem rajtunk múlott. Az ilyen dolgok bárkivel megeshetnek, egyszerűen nem lehet mást tenni, el kell fogadni ezt.”

“Az első szárazpályás tesztem az új autóval pozitívan zárult. Azonnal kényelmesen éreztem magam a pilótafülkében, bár még túl korai lenne arról beszélni, hol állunk a többiekhez képest. Az autó folyamatosan javul, nincsenek kritikus területek. A KERS-t is használtuk, és egy kisebb gyermekbetegségtől eltekintve, elégedett vagyok annak működésével” – tette hozzá Raikkönen.

A Ferrari finn pilótája mögött mindössze egy tizeddel lemaradva Jarno Trulli végzett a Toyotával, aki leginkább a TF109-es beállításain dolgozott.

“Sikerült sok kört teljesítenünk, és az autó egyensúlya is kiváló” – mondta az olasz versenyző. “Továbbra is a beállításokkal és más paraméterekkel játszadozunk, hogy megtudjuk, miként lehet a legtöbbet kihozni a csomagból. Eddig minden ígéretesnek tűnik, bízunk abban, hogy ez a továbbiakban is így marad.”

A BMW Sauber tesztpilótája, Christian Klien ma próbálhatta ki először az F1.09-es modellt. Az osztrák versenyző örült annak, hogy csapata tovább folytathatta a munkát.

“A reggeli órákban még egy kicsit nyirkos volt a burkolat, ugyanis a tegnapi homokvihar után megtisztították a pályát” – mondta. “Emiatt pedig időbe telt, míg a pálya elkezdett tapadni. Örülök, hogy kipróbálhattam a csapat új autóját, mellyel a délután folyamán sikeresen elvégeztem előre kiírt programomat.”

A csapatok a jövő héten tovább folytatják a munkát Bahreinben.

Teszteredmények, Bahrein, 4. nap:

 1. Raikkonen   Ferrari       (B) 1:33.325 105 
 2. Trulli    Toyota        (B) 1:33.429 127
 3. Klien     BMW-Sauber      (B) 1:33.666 125

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!