Friss hírek

Raikkönen verhetetlen lesz a jövő évben

Kimi Raikkönen menedzsere, David Robertson biztos benne, hogy a finn versenyző még erősebb lesz a 2008-as idényben, miután megszerezte pályafutása első világbajnoki címét a Forma-1-ben.

Kimi Raikkönen menedzsere, David Robertson biztos benne, hogy a finn versenyző még erősebb lesz a 2008-as idényben, miután megszerezte pályafutása első világbajnoki címét a Forma-1-ben.

Raikkönen számára nem volt egyszerű az idei év első fele, hiszen amellett, hogy be kellett illeszkednie új csapatába, hozzá kellett szoknia a Bridgestone új abroncsaihoz.

Mindezek ellenére a finn versenyző remekül teljesített a 2007-es idényben, és behozva lemaradását az utolsó versenyeken, megnyerte a vb-címet.

Hirdetés
 

Menedzsere, David Robertson éppen ezért úgy gondolja, hogy a finn pilótát még nehezebb lesz majd megverni a következő idényben, hiszen már nem kell szembenéznie azokkal a kihívásokkal, melyek az idei év elején megnehezítették a munkáját.

“Ez egy fantasztikus csapat” – mondta Robertson az Autosportnak. “Három év után ismét nyert a Ferrari, így azt követően, hogy Michael és számos magas beosztásban dolgozó szakember elhagyta a csapatot, ismét az élre kerültek az olaszok, ami remek dolog.”

“Mindenki azt hangoztatta, hibát követtünk el azzal, hogy a változások után a Ferrarihoz igazoltunk, azonban számomra csak Jean Todt véleménye volt a fontos. Mindig is hittem benne, tudom, hogy miként dolgozik. Mindenkinél keményebben dolgozik, és ez viszi előre a csapatot. Ha jövőre is megfelelő autót kap, akkor Kimi verhetetlen lesz.”

Bár sokakat meglepetésként ért Raikkönen vb-címe, Robertson szerint a finn pilóta sokkal jobban megérdemli a bajnoki címet, mint riválisai, Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton.

“Ha őszinte lehetek, és nem csak azért mondom mindezt, mert a menedzsere vagyok, de a legjobb nyert” – folytatta Robertson. “Már korábban is megszerezhette volna a végső győzelmet, ha nincsenek megbízhatósági problémái a Ferrarinak. Jó dolog, hogy van egy feltörekvőben lévő, fantasztikus tehetséggel megáldott brit versenyző, de szerintem nem érdemelte volna meg újoncként a bajnoki címet.”

A menedzser azt is elmondta, hogy szerinte a Monte-Carlói Nagydíj, mikor az időmérő edzésen korlátnak csapta autóját, volt a fordulópont Raikkönen számára az idei évben.

“Megérdemelte, ő dominált a szezon második felében. Úgy gondolom, hogy Monaco volt számára a fordulópont. Bár hibázott, mindannyian láttuk, hogy kezd hozzászokni a gumikhoz, és egyre magabiztosabban érzi magát az autóban. Kanadában kezdett minden összeállni. Mikor pedig visszatért a mezőny Európába, megállíthatatlannak bizonyult” – tette hozzá Robertson.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!