IMOLAGP

Räikkönen verseny-szimulációra hajt utolsó tesztnapján

Kimi Räikkönen egy verseny-szimuláció teljesítésére hajt utolsó téli tesztnapján szombaton, miután az első napja nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte.


Kimi Räikkönen egy verseny-szimuláció teljesítésére hajt utolsó téli tesztnapján szombaton, miután az első napja nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte.

A Ferrari finn pilótája mindössze 54 kört teljesített, és a harmadik helyen zárt, kicsivel több mint egy másodperccel elmaradva a listavezető Sergio Pereztől.

Raikkönen holnap átadja a volánt csapattársának, Fernando Alonsónak, majd a teszt utolsó előtti napján még egyszer volán mögé ül, utolsójára a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteki első szabadedzése előtt.

„Megpróbálunk egy versenytávot teljesíteni” – mondta Raikkönen, mikor arról kérdezték, mi lesz a terv az utolsó tesztnapjára. „Eddig még nem próbáltam. Azt hiszem, hogy Fernando már túl van rajta, szóval ez az, amit szeretnénk, hogy megláthassuk, hol is állunk valójában.”

„Ezen felül teljesen szokványos dolgokra készülünk, tanulni szeretnénk és minél több időt a pályán tölteni, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk a szezon első versenyére.”

A Ferrari ezen a héten számos újítást bevet, ma egy új első szárnnyal küldte pályára Räikkönent, aki a következőket mondta erről: „Biztos vagyok abban, hogy jobb, máskülönben nem hoztuk volna magunkkal.”

„Természetesen még számos dolog van, amin javítanunk kell. Majd az első versenyen kiderül, ki végezte a legjobb munkát a téli időszakban.”

Raikkönen amiatt sem aggódik, hogy a Ferrari valamivel kevesebb kilométert teljesített – szám szerint 2665km-t –, mint a Mercedes (3073km) vagy a McLaren (2687km).

„Biztos vagyok abban, hogy ha 100 kört akartunk volna teljesíteni a mai napon, akkor azt meg tudtuk volna tenni” – mondta. „Azonban nem ez volt most a fő cél, sokkal inkább az, hogy különböző módosításokat kipróbáljunk és megnézzük, arra miként reagál az autó.”

„A versenyhétvégéken nem lesz erre annyi idő. Szóval nem aggódom túlságosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!