Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Räikkönen: Versenyképesek leszünk Barcelonában

Komoly önbizalmat szerzett bahreini második helyének köszönhetően a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, kinek célja, hogy megnyerje a hétvégi Spanyol Nagydíjat.


Komoly önbizalmat szerzett bahreini második helyének köszönhetően a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, kinek célja, hogy megnyerje a hétvégi Spanyol Nagydíjat.

A Lotus remek formában vágott neki az idei esztendőnek, az első versenyeken azonban nem ért el átütő sikereket, mivel a gárda több hibát is elkövetett, így a versenyzők képtelenek voltak a legtöbbet kihozni az E20-as versenygépekből.

Bahreinben aztán összeállt a csomag, Räikkönen a győzelemért harcolhatott Sebastian Vettellel, és végül másodikként ért célba, míg a Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean harmadik lett.

„Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és azért versenyzem, hogy nyerjek” – szögezte le Räikkönen, aki biztos abban, csapata idén még számos alkalommal állhat fel a dobogóra.

„Soha nem kételkedtem magamban, és világos, hogy jó autó áll rendelkezésünkre, tehát a dobogó előbb is jöhetett volna. Már az első versenyeken is kiváló versenygépünk volt, ám vétettünk kisebb hibákat, amik bizony sokba kerültek. Sokkal elégedettebb lennék, ha nyerhettünk volna már, de még így is jó eredményt értünk el, a csapat pedig igazán keményen dolgozott, szóval megérdemelte.”

„Eddig minden versenyen jók voltunk, szóval remélhetőleg ebben az idényben rendszeres látogatók leszünk a pódiumon. Arra számítok, hogy a Lotus nagyon versenyképes lesz Barcelonában. Az élen nagyon-nagyon szoros küzdelem várható. Ez az egyetlen olyan pálya, ahol a mezőny már tesztelte az idei autókat. Az első európai futamra mindenkinek lesznek komoly fejlesztései, emiatt pedig még érdekesebb és szorosabb küzdelem várható.”

Räikkönen egyébként nem vett részt a múlt heti, mugellói teszteken, ám elmondása szerint ebből nem származik majd komolyabb hátránya.

„Nem voltak komolyabb újítások, és nem versenyzünk Mugellóban, szóval nem fakadtam sírva, amikor eldöntötték, hogy nem tesztelek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS