Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen: Verstappen fogadja el a döntést és lépjen tovább!

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, Max Verstappennek el kell fogadnia az Amerikai Nagydíj versenybíráinak döntését, még ha úgy is érzi, igazságtalanul kapott büntetést.

Verstappen a múlt vasárnapi verseny utolsó körében előzte meg Räikkönent, megszerezve ezzel a 3. helyet, a versenybírók azonban később 5 másodperces büntetéssel sújtották, megítélésük szerint ugyanis a holland szabálytalanul, a pályát elhagyva manőverezett.

A történtek után Verstappen élesen bírálta a stewardokat, és több F1-es kulcsfigura – köztük Niki Lauda és Toto Wolff – is a holland mellé állt.

„El kell fogadni. Néha az ember úgy érzi, hogy kemény és ellene szól, néha pedig neki kedvez. De ennek így kell lennie” – mondta Räikkönen Mexikóban.

„Mindenki azt mondja, hogy ’ó, Mika Salo a Ferrarit segíti’, de valójában Spában is ő volt a steward, én pedig a semmiért kaptam büntetést.”

„Számos alkalommal büntettek már meg olyan okok miatt, amik egy kicsit… az ember úgy érzi, hogy semmit sem tett. De magad mögött hagyod, és legközelebb próbálsz másképp tenni, és más eredményt elérni.”

„A legjobb tudásuk szerint teszik a dolgokat. Tudom, milyen érzés, amikor ellened ítélkeznek – nem a legjobb, de ilyen az élet.”

Räikkönen azt mondja, ha minden versenyen ugyanazok lennének a versenybírók, az sem feltétlenül jelentené azt, hogy következetesebb döntések születnének.

„Van pár versenybíró, és mindenkinek megvan a maga véleménye. Valaki elégedett lesz, valaki nem, és ez mindig is így lesz. Nem hiszem, hogy változna a dolog, ha ugyanazok bíráskodnának mindig.”

„Nincs két egyforma eset, szóval a végeredmény nem mindig lesz ugyanaz, mert mindig lesznek eltérések. Sajnos ez is része a versenyzésnek – mindig beszélni fogunk erről, de ha a MotoGP-t nézzük, ott is ugyanez a történet.”

Räikkönen hozzátette: „A legfőbb probléma szerintem az, hogy túl nagyok a bukóterek. Ha találsz elég tapadást a bukóterekben, akkor nyilván kihasználod. Ha csak egy kis esélyt is adnak, mi élünk vele.”

„Amikor én versenyezni kezdtem, a pályákon a kerékvetők után sóderágy volt, szóval meg sem fordult a fejünkben, hogy kiszélesítsük a pályát. De évről évre egyre több az aszfalt.”

„Egyes kanyarokban vannak szabályok, máshol nincsenek. Hacsak nem teszünk mindenhova kavicságyat, ez egy véget nem érő történet lesz. Olyan értekezések ezek, mint a kék zászlóval kapcsolatosak – örökké tartanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!