Räikkönen zárta az élen a téli teszteket - F1VILÁG.HU

Räikkönen zárta az élen a téli teszteket

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen délelőtti idejét senki nem tudta felülmúlni, így a Lotus finn világbajnoka zárta az élen az e heti és egyben az utolsó téli tesztnapot Barcelonában.


Kimi Räikkönen délelőtti idejét senki nem tudta felülmúlni, így a Lotus finn világbajnoka zárta az élen az e heti és egyben az utolsó téli tesztnapot Barcelonában.

Mivel a legtöbben versenyszimulációkat teljesítettek a délután folyamán, Räikkönen délelőtti 1:22.030-as ideje nem volt veszélyben, így az élen zárta a mai tesztnapot a katalán ringen.

A Lotus finn pilótája egy 65 körös versenyszimulációt hajtott végre délután, négy szett Pirelli gumin, három lágyon és egy keményen. A csapat egyébként eredményesnek értékelheti mai napját, ugyanis Räikkönen egyenletes időket produkált, legjobb és legrosszabb köre között mindössze 1.8 másodperc volt a különbség.

Bár egyenletessége kimagasló volt a mezőnyben, ideje mégis elmaradt Lewis Hamiltonétól, aki szinte minden körében 0.2 másodperccel volt gyorsabb nála.

A második pozícióban Fernando Alonso végzett, 0.220 másodperces hátrányban Räikkönen idejéhez képest. A Ferrari spanyoljának versenyszimulációját két piros zászló is megzavarta, egyszer, mikor Kamui Kobayashi motorja elfüstölt és megállt a Sauber a négyes kanyarban, illetve Vitaly Petrov látogatást tett a sóderágyban a Caterhammel.

Bruno Senna maradt a harmadik helyen, jóllehet délután csapattársa, Pastor Maldonado váltotta a Williamsnél. Maldonado összesen 48 kört teljesített, mely során két etapot a szuperlágy gumikon tett meg, és végül a kilencedik lett.

Nico Hülkenberg és Kobayashi következett az első három után, Hamilton, Petrov és Michael Schumacher (Mercedes) előtt.

Daniel Ricciardo (Toro Rosso) és Sebastian Vettel (Red Bull) a mezőny végén végzett. Vettel csak 23 kört teljesített, hatot a délután folyamán, ugyanis váltóproblémák hátráltatták.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!