Räikkönenék az év eredményét érték el Brazíliában - F1VILÁG.HU

Räikkönenék az év eredményét érték el Brazíliában

HIRDETÉS
Idei legjobb eredményét érte el a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon az Alfa Romeo Forma-1-es csapata – Kimi Räikkönen 4., csapattársa, Antonio Giovinazzi pedig 5. lett Interlagosban.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Brazil Grand Prix from November 15 to 17 in Sao Paulo, Brazil - Photo Antonin Vincent / DPPI

A svájci-olasz istálló kétségkívül sokat profitált az élmezőnyben zajló káoszból, ám tény, versenyzői kiválóan helytálltak a 71 körös versenyen, ráadásul utólag nyertek egy pozíciót azzal is, hogy az Alexander Albont kiütő Lewis Hamilton utólag 5 másodperces időbüntetést kapott.

Bár örül az eredménynek, Kimi Räikkönen egy picit azért csalódott, hogy nem tudott még előkelőbb helyen végezni.

„Igen, rengeteg minden történt a végén, és egy kicsit kiábrándító is a dolog” – mondta a finn.

„Azt gondolom, megvolt a sebességünk, de az utolsó garnitúra gumival túl nagy volt az alulkormányzottság, főleg, ahogy próbáltam követni a McLarent. Képtelen voltam előzni az újraindításnál, az ajtót kétszer is becsukta.”

„De legalább mindkét autóval pontokat szereztünk, ez pedig óriási pozitívuma a hétvégének.”

Räikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi eddigi F1-es pályafutása legjobb eredményét érte el a Brazil Nagydíjon.

„Fantasztikus volt – szerintem ez volt a legjobb módja annak, hogy megünnepeljem szerződésem meghosszabbítását!” – fogalmazott az olasz pilóta.

„Nagyon elégedett vagyok a versennyel, elégedett vagyok azzal, ahogy a rajt, illetve a biztonsági autó utáni újraindítás sikerült – és persze az eredménnyel is.”

A remek eredménynek köszönhetően az Alfa Romeo megerősítette 8. helyét a tabellán – egy versennyel a szezon vége előtt kényelmes, 29 pontos előnnyel áll a Haas csapata előtt, és mindössze 10 pont választja el a Racing Pointtól.  

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!