Räikkönenék célja a top 10-be kerülés az időmérőn - F1VILÁG.HU

Räikkönenék célja a top 10-be kerülés az időmérőn

HIRDETÉS
Fejlesztések tesztelésével indult, végül pedig pozitív napot zárt pénteken, Le Castellet-ben az Alfa Romeo Forma-1-es csapata. Kimi Räikkönenék erős időmérőre számítanak, a csapat célja a Q3-ba kerülés.
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, France Grand Prix  on june  20 to 23 at Le Castellet - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen

Az első szabadedzésen a két Alfa Romeo csak a 16., illetve 17. helyen zárt, a második gyakorlásra azonban sikerült javítani a teljesítményen, így Räikkönen végül a 9., Antonio Giovinazzi pedig a 11. legjobb időt autózta.

A délelőtti gyakorláson a csapat főleg az új fejlesztések tesztelésével foglalkozott, délután azonban már a beállítások finomhangolására fektette a hangsúlyt – ez meg is mutatkozott az eredményekben.

„Azt könnyű látni, hogy mit mondanak el a köridők, de mint mindig, most sem lehet túl nagy jelentőséget tulajdonítani a pénteki eredményeknek” – mondta Kimi Räikkönen.

„Alapvetően azt gondolom, hogy pozitív napot zártunk. Tovább kell dolgoznunk, hogy többet ki tudjunk hozni az autóból, és aztán majd meglátjuk, hol végzünk a szombati időmérőn.”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi hozzátette: „Elégedettek lehetünk az első napunkkal, a top 10-hez közel végeztünk.”

„A középmezőny még mindig nagyon szoros, szóval rengeteget kell dolgoznunk, mindent ki kell sajtolnunk az autóból. A kezdés viszont pozitív volt. Szombaton is kemény munka vár ránk, a lehető legjobb autóval kell kigurulnunk az időmérőn. Továbbra is a Q3 a célunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!