Räikkönennek „fogalma sincs”, mit csinál a hungaroringi teszten – F1VILÁG.HU

Räikkönennek „fogalma sincs”, mit csinál a hungaroringi teszten

HIRDETÉS
Fotó: F1VILÁG

Sok információt nem adott a Ferrari mai tesztjével kapcsolatban a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen, amikor a szerda délelőtti gyakorlás után újságírók kérdezték hungaroringi programjáról.

Räikkönen Antonio Giovinazzi helyét vette át a Ferrari volánja mögött – a „Jégember” egyenesen svájci otthonából érkezett vissza Mogyoródra, a vasárnapi Magyar Nagydíj után ugyanis hazarepült családjához.

Räikkönen délelőtt 69 kört tett meg, és 1 perc 16,171 másodperces idejével az élen áll az ebédszünetben.

A Ferrari versenyzője a délelőtti körözés után újságírók, köztük az F1VILÁG munkatársainak kérdéseire válaszolt – igaz, sok információt nem adott át a zsurnalisztáknak.

„Ez csak teszt. A köridők engem nem igazán érdekelnek, legfeljebb titeket. Ugyanaz a helyzet, mint péntekenként, a szabadedzéseken. Semmi különbség” – mondta a 2007-es év világbajnoka, majd amikor arról kérdeztük, mit dobott ki autójából, amikor egy alkalommal csak ezért bejött a bokszba, így felelt: „Semmi különöset, csak valamilyen bélést, amit utána visszaraktak a helyére.”

Räikkönen azzal kapcsolatban sem volt túl bőbeszédű, milyen új elemeket tesztel a Ferrari a Ringen.

„Nem sok újdonságot tettünk fel az autóra. És nincs is nagy különbség a pénteki edzésnapokhoz képest, amikor ugyanígy ki tudunk próbálni dolgokat.”

Räikkönen délelőtt a Pirelli jövő évi prototípusát is kipróbálta egy alkalommal, az F1VILÁG azon kérdésére pedig, hogy esetleg az új, leegyszerűsített első szárny is felkerül-e az autójára a nap folyamán, a következőket válaszolta: „Fogalmam sincs. Nem tudom, mit fogunk csinálni délután.”

„A csapatnak megvan a terve, ha pedig délután esni fog, hát esni fog… Majd meglátjuk, hogyan fejezzük be – aztán hazarepülök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!