Räikkönennek is bekavart a Ferrarik ütközése

RAIKKONEN Kimi Räikkönen(fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark 2020, Styrian Grand Prix from July 10 to 12, 2020 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Räikkönen úgy érzi, könnyedén a pontszerző helyek valamelyikén küzdhetett volna az F1-es Stájer Nagydíjon, azonban először a Ferrarik balesete miatt került hátrányba a versenyen, majd spórolnia kellett az üzemanyaggal.

Räikkönen már a Stájer Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően is úgy nyilatkozott, szerinte nagy előrelépéseket sikerült tennie az Alfa Romeónak. Az időmérő azonban balszerencsésen alakult számára: előbb forgalomba került, majd a piros zászló miatt nem tudta befejezni gyorskörét. 

A versenyen sem volt szerencséje a finnek: a rajt után a Ferrarik ütközése nem jött jól számára sem, az autójában bekapcsolt a lefulladásgátló, mivel szinte állóra kellett fékeznie autóját. 

„Elég erős autónk volt ma, és ami a sebességünket illeti, sikerült előrelépést tennünk, szóval kicsit frusztráló, hogy nem tudtunk a pontokért harcolni” – mondta a finn. 

„Sok időt veszítettünk a rajtnál, amikor el kellett kerülnöm a Ferrarik balesetét. Majdnem meg kellett állnom, bekapcsolt a lefulladásgátló, és nem tudtam kikapcsolni.” 

A verseny folytatása már pozitívabban alakult Räikkönen számára, azonban a futam végén nem tudott közelebb kerülni a pontszerző helyekhez, mivel spórolnia kellett az üzemanyaggal – így végül csak a 11. helyen végzett. 

„Végül sikerült jó pozícióba kerülnöm, de az utolsó 20 körön üzemanyagot kellett spórolnunk, szóval nem tudtam nyomni, hogy elkapjuk Kvyatot. Ami a puszta tempót illeti, úgy érzem, sikerült volna pontszerző helyre kerülnünk.”

„Jövő héten újabb esély jön, szóval remélhetőleg jobb eredményeket érünk majd el.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS