Räikkönennek is bekavart a Ferrarik ütközése - F1VILÁG.HU

Räikkönennek is bekavart a Ferrarik ütközése

Kimi Räikkönen úgy érzi, könnyedén a pontszerző helyek valamelyikén küzdhetett volna az F1-es Stájer Nagydíjon, azonban először a Ferrarik balesete miatt került hátrányba a versenyen, majd spórolnia kellett az üzemanyaggal.

Räikkönen már a Stájer Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően is úgy nyilatkozott, szerinte nagy előrelépéseket sikerült tennie az Alfa Romeónak. Az időmérő azonban balszerencsésen alakult számára: előbb forgalomba került, majd a piros zászló miatt nem tudta befejezni gyorskörét. 

A versenyen sem volt szerencséje a finnek: a rajt után a Ferrarik ütközése nem jött jól számára sem, az autójában bekapcsolt a lefulladásgátló, mivel szinte állóra kellett fékeznie autóját. 

„Elég erős autónk volt ma, és ami a sebességünket illeti, sikerült előrelépést tennünk, szóval kicsit frusztráló, hogy nem tudtunk a pontokért harcolni” – mondta a finn. 

„Sok időt veszítettünk a rajtnál, amikor el kellett kerülnöm a Ferrarik balesetét. Majdnem meg kellett állnom, bekapcsolt a lefulladásgátló, és nem tudtam kikapcsolni.” 

A verseny folytatása már pozitívabban alakult Räikkönen számára, azonban a futam végén nem tudott közelebb kerülni a pontszerző helyekhez, mivel spórolnia kellett az üzemanyaggal – így végül csak a 11. helyen végzett. 

„Végül sikerült jó pozícióba kerülnöm, de az utolsó 20 körön üzemanyagot kellett spórolnunk, szóval nem tudtam nyomni, hogy elkapjuk Kvyatot. Ami a puszta tempót illeti, úgy érzem, sikerült volna pontszerző helyre kerülnünk.”

„Jövő héten újabb esély jön, szóval remélhetőleg jobb eredményeket érünk majd el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!