Räikkönent frusztrálja a Ferrari szerencsétlenkedése

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen elárulta, rendkívül frusztrált volt, amikor csapata az Osztrák Nagydíj elején közölte vele, próbáljon meg vigyázni autójának fékjeire.


A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen elárulta, rendkívül frusztrált volt, amikor csapata az Osztrák Nagydíj elején közölte vele, próbáljon meg vigyázni autójának fékjeire.

A Red Bull Ringen ismét nyilvánvalóvá vált, a Ferrari motorja komoly hátrányban van az egyértelműen élen álló Mercedesszel szemben, Räikkönen reményi pedig már a vasárnapi verseny elején szertefoszlottak, amikor arra kérték, vegyen visszább a tempóból, hogy spóroljon a technikából.

Räikkönen elárulta, a Ferrarinak a jelen helyzetben rendkívül fontos volna, hogy a határokat feszegesse autójával minden egyes versenyen.

„Le kellett tekernünk a motort, és már két kör után gondok voltak a fékekkel” – mondta a Ferrari versenyzője, aki végül tizedikként zárta a szezon nyolcadik futamát.

„A csapat arra kért, hűtsem a fékeket, de persze próbáltam harcolni a többiekkel. Szóval elég nehéz volt elfogadni, hogy két kör után arra kértek, lassítsak fékhiba miatt.”

„Tudjuk, hogy az efféle dolgoknak nem kellene megtörténniük, és orvosolnunk kell őket. Egyszerűen nem elfogadható, hogy elindulunk egy versenyen, és már két kör után vissza kell vennünk a tempóból ilyen problémák miatt.”

„Nem vagyunk kellően gyorsak, szóval nagyon sok munka vár még ránk.”

Amikor a 2007-es év legjobbját arról kérdezték, mennyit fejlődött csapata a szezon kezdete óta, így felelt: „Azt hiszem, többé-kevésbé ugyanabban a helyzetben vagyunk.”

„Úgy gondolom, nagyon sok múlik az adott pályán, hogy az miképp fekszik egyes csapatoknak. Ausztriában hosszú egyenesek vannak, ami jól jött a Mercedes-motoros autóknak. De persze sok területen fejlődtünk, az autó jobban összeállt az első verseny óta.”

„De sokkal többet kell fejlődnünk a motor, az aerodinamika, és az efféle dolgok tekintetében, hogy olyan eredményeket érhessünk el, mint amilyeneket a mercedeses srácok.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!