Räikkönent már a Belga Nagydíjon Leclercre cseréli a Ferrari? - F1VILÁG.HU

Räikkönent már a Belga Nagydíjon Leclercre cseréli a Ferrari?

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A legfrissebb sajtóértesülések szerint akár már a nyári szünet után, a Belga Nagydíjon átveheti Kimi Räikkönen helyét a Forma-1-ben idén bemutatkozott Charles Leclerc.

A monacói tehetség jelenleg az Alfa Romeo Sauber versenyzőjeként vesz részt a világbajnoki sorozatban, teljesítménye pedig olyannyira meggyőző volt, hogy a Ferrari állítólag eldöntötte, 2019-ben ő lesz Sebastian Vettel csapattársa.

A Motorsport-Total.com információi szerint viszont már arra is van esély, hogy a Ferrari nem várja meg az idény végét, és már év közben lecseréli az idén is meglehetősen gyengén teljesítő Räikkönent – így Leclerc akár már a Belga Nagydíjon a maranellóiak autóját vezetheti.

Az efféle sajtóhíreket persze érdemes fenntartásokkal kezelni, az mindenesetre egyre biztosabbnak tűnik, hogy Leclerc előbb-utóbbi a Ferrari pilótája lesz.

Az, hogy mi lesz Räikkönennel, még nagy kérdés: a 38 esztendős versenyző az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján még azt mondta, semmit sem tud mondani a jövőjéről.

„Nem igazán tudom. 2007-ben azt mondtam, hogy a Ferrarival fejezem be, aztán egy ponton mégsem így tűnt. Most megint így tűnik” – mondta a finn.

„„Nem tudni, hogy mi következik. Meglátjuk. Mint mindig, sokat beszélnek erről, de nem szeretném kommentálni. Ahogy mondtam, egyáltalán nem érdekel, hogy belefolyjak ezekbe – az én szempontomból – nonszensz dolgokba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!