Räikkönent nem aggasztják a váltógondok - F1VILÁG.HU

Räikkönent nem aggasztják a váltógondok

HIRDETÉS

Nem aggódik túlságosan a keddi váltóprobléma miatt a Ferrari világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


Nem aggódik túlságosan a keddi váltóprobléma miatt a Ferrari világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző 72 kört tett meg az előszezoni tesztek ötödik napján az SF16-H kódjelű versenyautóval, nem sokkal ebédidő után ugyanis váltója 8-as sebességi fokozatban ragadt, így értékes időt veszítettek.

„Teljesen normális, hogy vannak kisebb problémák a teszteken, mint ahogy történt most a váltóval is” – mondta Räikkönen a nap végén.

„Nem aggódom, mert van időnk arra, hogy orvosoljuk. Épp ezért vannak a tesztek – tanulunk új dolgokat, és kipróbálunk különféle megoldásokat. Persze van még tennivalónk, de ez egy teljesen normális folyamat az év ezen szakaszában. Más lesz a helyzet, ha már versenyzünk.”

VERSENYKÉPES A FERRARI CSOMAGJA

Räikkönen hozzátette, még mindig túl korai messzemenő következtetéseket levonni a teljesítményt illetően, de elégedett a Ferrari új autójával.

„Hamarosan kiderül, mi történik Ausztráliában, de eddig az autó jónak tűnik. Nem tudom, a többiek mit csinálnak, a köridők nem árulnak el mindent a különböző gumikról, illetve eltérő üzemanyag-mennyiségekről. Persze tudjuk, hogy mit csinálunk, és meglehetősen elégedettek vagyunk az autó kezelhetőségével.”

„Azt gondolom, egy kiváló csomagunk van, de azt csak az idő fogja megmondani, hogy mennyire jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!