Räikkönent nem győzték meg az új esőgumik

Nem volt túl elégedett a Pirelli új fejlesztési esőgumijaival a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Nem volt túl elégedett a Pirelli új fejlesztési esőgumijaival a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A 2007-es év legjobbja a franciaországi Paul Ricard versenypályán tesztelte az olasz gyártó prototípusait Daniel Ricciardo, valamint Stoffel Vandoorne mellett.

A kétnapos gyakorláson a Pirelli többféle esőgumiját próbálhatják ki a résztvevők, Räikkönen pedig közel 100 kört tett meg a mesterségesen feláztatott pályán.

A finn azt mondja, bár korai még messzemenő következtetéseket levonni, de alapvetően a tavalyi abroncsokkal kényelmesebben érezte magát a pályán.

„Szerintem még túl korai a teljesítményükről beszélni” – fogalmazott Räikkönen a tesztnap végén.

„Volt egy ugyanolyan gumi, ami tavaly, és néhány új is, de szerintem inkább a tavalyit preferáljuk – viszont még túl korai megmondani.”

„Azt gondolom, alapvetően rendben volt minden, egy ideje már nem vezettünk. Tanulhatunk ebből, segít jobban megérteni a dolgokat.”

„Persze próbálták a legtöbbet kihozni belőle, de folyamatosan ugyanolyanok voltak a körülmények. Mi segítünk a Pirellinek, és számunkra is hasznos ez a teszt, szóval rendben volt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS