Rajtbüntetés vár Bottasra Monzában - F1VILÁG.HU

Rajtbüntetés vár Bottasra Monzában

HIRDETÉS
A zandvoorti motorhiba miatt újabb rajtbüntetés vár az Alfa Romeo rutinos versenyzőjére, Valtteri Bottasra a hétvégi Olasz Nagydíjon.
77 BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2022, 14th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from August 26 to 28, 2022 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Francorchamps, Belgium - Photo Julien Delfosse / DPPI

A finn pilóta a Holland Nagydíj 54. körében volt kénytelen leparkolni versenyautóját, és bár még két használható Ferrari-motor a rendelkezésére áll, az Alfa Romeónál pontosan tudják, szükségük lesz még egy V6-os erőforrásra a bajnokság hátralévő részében, ennek bevetésére pedig a legalkalmasabb helyszín az előzési lehetőségeket kínáló Monza.

Úgy tudni, Bottas autójába legalább egy új belső égésű motor, egy új turbó és hőenergia-visszanyerő rendszer [MGU-H] kerül ezen a hétvégén, ami 15 rajthelyes büntetéssel járna. Jó eséllyel azonban további komponenseket is kicserélnek majd autójában, így a mezőny végéről vág majd neki a versenynek vasárnap.

Bottasnak egyébként nincs sok szerencséje idén ebből a szempontból: motorcsere miatt Ausztriában is a mezőny végéről indult, a verseny napján pedig egy új turbót és hőenergia-visszanyerő rendszert építettek autójába. A Belga Nagydíjon motorkomponens-cserék miatt 15 rajthellyel sorolták hátrébb.

A hétvégén használandó V6-os lesz a hatodik számára az idei szezonban, míg a turbóból és az MGU-H-ból a hetediket kapja Bottas.

Monzában Lewis Hamilton autójában is kicserélik a V6-os erőforrást: a komplett csere miatt a hétszeres világbajnokot a mezőny végére száműzik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!