Rajtbüntetés vár Verstappenékre is - F1VILÁG.HU

Rajtbüntetés vár Verstappenékre is

Max Verstappen és Sergio Perez sem fogja megúszni az idei szezont motorkomponens-cserék miatti rajtbüntetések nélkül – árulta el Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

Az osztrák istálló idén nagy csatát vív a Ferrarival a világbajnoki címért, az olasz istállót azonban eddig több műszaki probléma hátráltatta, ami miatt Kanadában Charles Leclerc, Franciaországban pedig Carlos Sainz kapott rajtbüntetést, autóikban ugyanis motorkomponenseket cserélt a csapat.

A Red Bull versenyzői mindketten kettőt használtak fel az idén engedélyezett három V6-os erőforrásból, Marko azonban elismerte, nekik is lesznek büntetéseik.

„Nekünk is lesz majd, csak ki kell választanunk egy pályát, ahol viszonylag jól lehet előzni” – mondta a szakember a Motorsport-Total.com című lapnak, amikor a Ferrari büntetéseiről kérdezték.

Marko azt nem erősítette meg, melyik versenyen vállalhatják be a büntetést, de Spa vagy Monza logikus választás lenne.

„Ha a következő versenyeket nézzük, biztosan lesz olyan pálya, amit kiválasztunk.”

A Red Bull persze folyamatosan dolgozik azon, hogy gyorsabbá tegye versenyautóját, így a szezon második felében is kerülnek majd fel újítások az RB18-asra.

„Folyamatosan fejlesztünk, ez benne van a Red Bull Racing DNS-ében. Nem lesznek olyan komoly fejlesztések, de lesznek újításaink az év második felére. Meglátjuk, milyenek.”

Arra a kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy idén újra megszerezzék a bajnoki címet, a Red Bull tanácsadója kifejtette: „Gyorsnak és megbízhatónak kell lenni. Szerintem 10-12 futamot meg kell nyerni összességében, hogy reális esélyünk legyen a bajnoki címre.”

Verstappen jelenleg 63 pontos előnnyel vezeti az egyéni összetettet Charles Leclerc előtt, míg a Red Bull előnye 82 pont a Ferrarival szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!