Rajtbüntetés várhat Bottasra a szezonzárón - F1VILÁG.HU

Rajtbüntetés várhat Bottasra a szezonzárón

HIRDETÉS
Nem kizárt, hogy rajtbüntetést kap a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas.
2019 Brazilian Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A finn pilóta motorprobléma miatt kiesett a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjról, autójának erőforrását pedig a csapat visszaküldte a brixworth-i motorközpontba, ahol alapos vizsgálatnak vetik alá.

A német istállónál egyelőre tehát nem tudják, hogy sikerül-e megjavítani a problémás egységet – ám várhatóan jövő hét elejére már tudni fogják a Mercedesnél, mitévők legyenek.

„Ha jól tudom, volt ott némi füst. Én magam nem láttam, de mondták. Nem éreztem, hogy veszítettem volna a motorerőből, egyszerűen leállt az erőforrás a 3-as kanyar után” – mondta Bottas.

Arra a kérdésre, hogy a korábban használt motorok esetleg bevethetőek lesznek-e, ha a brazíliai egységet nem tudják megjavítani, Bottas így felelt: „Még megerősítésre vár a dolog. Kétlem, hogy azokban maradtak kilométerek, de majd meglátjuk.”

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója a futam után azt mondta, korai még megmondani, hogy menthető-e a problémás motor.

„Nem tudunk többet róla. Amit tudunk, hogy a verseny során megnőtt az olajfogyasztás – nagyon megugrott, fél körrel azelőtt, hogy megállt. A motor leállította magát.”

Bottas korábbi két motorja egyébként teljesítette a tervezett futásteljesítményt, mindkettő 7 futamon szolgálta a finn pilótát.

„Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet még egy versenyen használni, de nem feltétlenül ezt preferálnánk” – mondta a Mercedes szóvivője.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!