Rajtbüntetés várhat Vettelre Amerikában! - F1VILÁG.HU

Rajtbüntetés várhat Vettelre Amerikában!

HIRDETÉS
Rajtbüntetés várhat a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Ferrari német versenyzőjére, Sebastian Vettelre!
Fotó: Scuderia Ferrari

Rajtbüntetés várhat a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Ferrari német versenyzőjére, Sebastian Vettelre!

A négyszeres világbajnokot az austini nyitóedzés után idézték be az Amerikai Nagydíj stewardjai, felmerült ugyanis a gyanú, hogy a gyakorlás során nem lassított kellőképpen, amikor meglengették a piros zászlókat.

Az edzés megszakítására azért volt szükség, mert Vettel jövő évi csapattársa, a jelenleg még a Saubernél versenyző Charles Leclerc a sóderágyba csúszott, és rengeteg kavicsot hordot fel a pályára.

A szabályok szerint a piros zászlók meglengetésekor a versenyzőknek rendkívüli körültekintés mellett, lassú tempóban kell visszatérniük a bokszba – Vettel azonban a gyanú szerint ezt nem tette meg.

A Sportszabályzat 31.4-es cikkelye szerint a szabadedzéseken elkövetett kihágásokért a versenybírók többféle szankciót is érvényesíthetnek: törölhetik a versenyzők köridejét, de akár rajtbüntetéssel is sújthatják az adott pilótát.

A Japán Nagydíjon egyébként Esteban Ocon 3 rajthelyes büntetést kapott, amiért nem lassított kellőképpen a piros zászlók meglengetésekor a harmadik szabadedzésen.

Vettel hátránya jelenleg 67 pont az összetettben, riválisa, Lewis Hamilton pedig már Austinba bezsebelheti a világbajnoki címet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!