Portugál Nagydíj

Rajtbüntetést kapnak a bokszban hibázó csapatok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Rajtbüntetést kapnak a bokszban hibázó csapatok

Rajtbüntetéssel sújthatják a jövőben azokat a csapatokat, melyek hibáznak a bokszutcában, és nem megfelelően rögzített kerékkel engedik vissza versenyautóikat a futamok során.


Rajtbüntetéssel sújthatják a jövőben azokat a csapatokat, melyek hibáznak a bokszutcában, és nem megfelelően rögzített kerékkel engedik vissza versenyautóikat a futamok során.

A szigorításra azt követően kerül sor, hogy a Német Nagydíjon Mark Webber versenyautójának elszabadult jobb hátsó kereke eltalálta a Formula One Management (FOM) egyik kameramanját, Paul Allent, aki kulcscsont- és bordatörést szenvedett a baleset következtében.

Az F1Világ.hu a Hungaroringen úgy értesült, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csapatvezetők csütörtöki értekezletén már informálta a Forma-1 alakulatait a hamarosan életbe lépő büntetőrendszerről.

Ennek értelmében, ha egy csapat nem megfelelően rögzített kerékkel engedi vissza versenyautóját a bokszkiállást követően a pályára, az adott versenyző tíz rajthelyes büntetést kap majd a következő versenyhétvégén.

Szóba került egyébként egy kötelező minimumidő bevezetése is a kerékcserék során, ez a javaslat azonban semmiféle támogatást nem kapott.

A nürburgringi balesetet követően egyébként több intézkedést is hozott a sportot irányító testület annak érdekében, hogy növelje a bokszutcai biztonságot: a Magyar Nagydíjon már legfeljebb csak 80 km/h-s sebességgel haladhatnak a versenyzők a bokszban, valamint a FOM és az FIA korlátozta a bokszutcába belépési engedélyt kapó médiamunkatársak számát is.

Felipe Massa, a Ferrari versenyzője a Hungaroringen újságíróknak nyilatkozva elárulta, véleménye szerint nem a bokszutcai sebesség jelenti a legnagyobb veszélyt.

„Nem hinném, hogy a sebességgel van a probléma” – mondta a brazil.

„Az volt a gond, hogy valaki nem megfelelően rögzítette azt a kereket az autóra. Ez pedig kétségkívül veszélyes. Teljesen mindegy, hogy egy autó 80 km/h-val, vagy 100 km/h-val halad a bokszban, az a kerék akkor is gyors lesz, ha lejön a versenygépről.”

„Most, hogy a kerékcserék 2 másodpercig tartanak, a hibázás esélye nagyobb, mint korábban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!